fbpx
Начало » Любопитно » WU Executive Academy с подновена акредитация от AMBA

WU Executive Academy с подновена акредитация от AMBA

  • netpro
  • 30 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за WU Executive Academy с подновена акредитация от AMBA
WU Executive Academy с подновена акредитация от AMBA

През 2010 г. WU Executive Academy е акредитирана от Асоциацията на МВА програмите (Association of MBAs, АМВА) като първата и единствена висша академия в Австрия за мениджъри, която предоставя МВА програми. Тази година акредитацията на академията бе подновена за още пет години. Така, WU Executive Academy продължава да бъде единственото австрийско бизнес училище – и едно от общо седемте в немскоезичния свят – което притежава престижното отличие.

АМВА е една от най-важните агенции за акредитации в света наред с Европейската система за повишаване на качеството (European Quality Improvement System,  EQUIS), Асоциацията за развитие на висшите бизнес училища (Association to Advance Collegiate Schools of Business, AACSB) и Фондацията за международна акредитация на програмите по бизнес администрация (Foundation for International Business Administration Accreditation, FIBAA). АМВА присъжда знака си за качество само на тези МВА и DBA програми, които стриктно изпълняват нейните строги изисквания. Досега, АМВА е акредитирала повече от 200 бизнес училища в над 70 страни.

„Изключително щастливи сме, че АМВА поднови акредитацията на WU Executive Academy. Пример за изключителни стандарти в областта на обучението и изследователската дейност, този знак за отличие е не само явно доказателство за водещите ни позиции в Австрия по отношение на международно признатите акредитации, но е и показателен за високото качество на нашите МВА програми. По време на посещението си през март тази година, оценяващият екип от АМВА се убеди лично, че WU Executive Academy  изцяло покрива строгите критерии за качество на асоциацията. Най-вече, от АМВА подчертават лоялността на нашите възпитаници, отличният ни консултативен съвет, изключителните ни PR и маркетинг стратегии, както и предимствата на чисто новия ни университетски комплекс, проектиран така че да отговаря на нашите научни нужди и изисквания“, споделят проф. Бодо Шлегелмилх – декан на WU Executive Academy, и д-р Астрид Клайнханс-Роле, управляващ директор на академията.

През последните години броят на предлаганите МВА програми се увеличи значително, което допълнително затруднява бъдещите студенти да направят правилен избор за качествено образование.

В подобна ситуация, международно признатите акредитации са ценна насока и дават значително предимство на висшите учебни заведения. „Тъй като международните акредитации значително повишават престижа на университета, нашите студенти имат по-добри кариерни възможности.  Освен това, за нас е по-лесно да представим WU Executive Academy като водеща институция, която предоставя МВА програми в Централна и Източна Европа в дългосрочна перспектива“, допълва проф. Шлегелмилх.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top