fbpx
Начало » Бакалавър » VIRTUAL STUDY IN ITALY 2021 – ВАШИЯТ ПЪТ КЪМ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В ИТАЛИЯ!

VIRTUAL STUDY IN ITALY 2021 – ВАШИЯТ ПЪТ КЪМ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В ИТАЛИЯ!

  • myotova
  • 15 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за VIRTUAL STUDY IN ITALY 2021 – ВАШИЯТ ПЪТ КЪМ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В ИТАЛИЯ!
Study in Italy 2021

През последните години Италия става все по-популярна и предпочитана дестинация сред студенти от цял свят. И не случайно! Със своите култура, история и неизчерпаеми източници на красота и вдъхновение, страната остава завинаги в сърцата на всеки, който поне веднъж в живота си я е посетил. Освен културен център, Италия се гордее и с една от най-устойчивите икономики в Европа. Дори в периоди на трудности, страната остава сред лидерите по брутен вътрешен продукт, което само по себе си е едно добро обещание за младите хора, мечтаещи за професионална реализация в Италия.

Не е изненада също, че държавата е положила основите на европейското висше образование – най-старият университет на континента –  Болонският, основан през 1088 г., се намира именно в Италия. Учебните заведения в страната се отличават с дългогодишните си академични традиции, но в същото време са едни от първенците в света по адаптация към съвременните промени.

Без значение дали човек иска да учи бизнес, медицина, архитектура, мода, дизайн или с история на изкуството, Италия е перфектната дестинация за целта. Днес италианските университети предлагат все повече бакалавърски и магистърски програми на английски език, което дава по-лесен достъп на кандидат-студентите до висококачествено образование.

Що се касае до образование, страната е изключително социално ориентирана. Цената за обучение в Италия е доста привлекателна, особено след Брекзит.  В държавните университети, таксите за бакалавърска програма варират от 0 до 3900 евро на година. Годишните такси в частните университети са по-високи, но за сметка на това те предлагат редица начини за редуцирането им. Например – частични и 100% стипендии на база успех, отстъпки за ранно записване до 20%, както и намаляване на таксата на база семейни доходи. Повечето български студенти заплащат такси близки до минималните за всеки университет.

Ако изброеното по-горе е създало у вас любопитство да научите повече, заповядайте на предстоящото изложение за висше образование в Италия – Virtual Study in Italy 2020, което ще се проведе онлайн на 27 и 28 февруари.

Събитието е единственият специализиран форум за обучение в средиземноморската страна, който събира на едно място едни от най-добрите университети и академии, предлагащи обучение на английски език. Сред участниците в тазгодишното издание на изложението са:

  • Politecnico di Milano– най-голямото и престижното учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия;
  • Universita Cattolica del Sacro Cuore – най-големият частен университет в Европа и един от най-престижните за обучение по икономика, бизнес науки и международни отношения в Италия.
  • Университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа;
  • IULM University, Milano– единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици.
  • За първи път тази година, участник в изложението ще бъде и световноизвестната модна академия, синоним на лукс, висококачествено обучение и 100% рализация – Istituto Marangoni
  • Две от най-предпочитаните от българските студенти академии за мода, дизайн и визуални комуникации в Италия – Istituto Europeo di Designи Nuova Academia di Belle Arti (NABA);
  • Американският частен университет John Cabot в Рим;
  • LUISS Guido Carli University – независим университет в Рим, който работи в тясно сътрудничество с Италианската индустриална общност (Confindustria) и редица европейски институции, за да гарантира успешна реализация на завършилите студенти;
  • Езиковият център LinguaViva, който предлага езиково обучение по италиански език и подготвителни курсове за изпита по архитектура, медицина, дизайн и инжинерни науки в Италия.

 

Програмата на Virtual Study in Italy 2021 включва индивидуални презентации на учебните заведения, както и индивидуални срещи с представителите на университетите участници. По време на събитието, ще имате възможност да се запознаете с:

  • италианската образователна система;
  • специалностите на английски и италиански език;
  • условията за прием и подготовката за кандидатстване;
  • възможностите за стипендии и финансиране на обучението;
  • условията на обучение и студентския живот в Италия;

 

А най-добрата част? Събитието е напълно безплатно. Всичко, което е необходимо да направите, за да се включите, е да направите предварителна регистрация ТУК.

Побързайте, доброто образование е само на клик разстояние!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top