fbpx
Начало » Класации » University of Sheffield се изкачва в класацията QS World University Rankings Top 100

University of Sheffield се изкачва в класацията QS World University Rankings Top 100

  • netpro
  • 09 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за University of Sheffield се изкачва в класацията QS World University Rankings Top 100
fc2008x1280

Единственият университет в топ 100 на света, предлагащ програми в София

  • University of Sheffield е класиран на 82 място в света, 26 в Европа и 13 във Великобритания

  • Университетът е сред 9-те процента университети с най-висок резултат

  • University of Sheffield  е единственият от 16-те университета от Russell Group, които изкачват позицията си от миналата година

  • University of Sheffield е единственият уиверситет в топ 100 на света, който предлага програми в София чрез своя Международен факултет.

Шефилдският университет е определен като един от най-добрите университети в света от класацията QS World University Rankings. Той отстоява позицията си на водещ международен университет с качеството си на преподаване и изследователската си дейност.

На 8 юни излезе престижната класация QS World University Rankings 2018. Шефилдският университет се класира на престижното 13-то място във Великобритания, 26-то в Европа и 82-ро в света. От 16-те институции от Russell Group единствено University of Sheffield изкачва позицията си от миналата година.

Университетът е известен с това, че вдъхновява студентите и академичния състав да постигат отлични резултати. Тази година той е сред 9-те процента университети с най-висок резултат.

Глобалната класация е своебразен наръчник за най-добрите 959 университета в света. Експертното мнение на 75,015 академици и 40,455 професионалисти допринася за тазгодишното издание на класацията. За проучването на университетите са използвани 12,300 доклада и 75 100 цитата.

Освен с отличната си академична репутация, университетът изпъква и с високата оценка на показателя “Международни студенти”. На база процента международни студенти University of Sheffield е на 64-то място в света.

Президентът и заместник-ректор на University of Sheffield, професор Кейт Бърнет, казва: „Окуражаващо е да видим, че Шефилдският университет отново е класиран толкова високо в тази международна класация на университети. Дори и с неверятното развитие на университети в Азия и други части на света, нашият университет поддържа международната си позиция заради високия стандарт на преподаване и иновативните подходи, които използваме за партньорство с индустрията, за да подобрим икономиката и качеството на живот.”

„Образованието е дългосрочна инвестиция от изключителна важност за публичното благо. Това е нещо, което са разбирали индустриалците, събрали средствата за основаването на университета преди повече от 100 години. Те са искали да създадат „университет за хората”, който да подобри икономиката, здравето и качеството на образованието, което да е достъпно за „детето на работещия човек”. Днес продължаваме да изпълняваме това обещание, като допринасяме за положителната променяма не само на нашия град и регион, но и на хората по целия свят.”

University of Sheffield наскоро беше класиран на първо място в Russell Group и третият най-добър университет във Великобритания за студентски живот. Проучването на Times Higher Education за 2017  обявява студентския съюз на University of Sheffield на първо място във Великобритания за девета година подред.

Вижте пълната класация QS Word University Rankings 2018.

Международният факултет на Шефилдкия университет,  CITY College, предлага програми в София

University of Sheffield е единственят университет от топ 100 в света, който предлага бакалавърски и магистърски програми в София чрез своя Международен факултет, CITY College. Предлаганите бакалавърски програми са: Бизнес науки (Финанси и счетоводство), Бизнес науки (Мениджмънт), Бизнес науки (Маркетинг) и Бизнес науки (Хотелски мениджмънт). Магистърските програми, предагани в София, са Банкиране и финанси, Бизнес, иновации и технологии, Дигитален маркетинг и социални медии, Маркетинг, реклама и връзки с обществеността, както и престижната MBA (Master of Business Administration) програма.

Международната класация ясно отрязава качеството на обучението, предлагано от Международния факултет на Шефилдския университет, и потвърждава репутацията на диплломата, която завършилите получават.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top