fbpx
Начало » Бакалавър » University of Sheffield отпразнува 111 години с благотворително събитие в София

University of Sheffield отпразнува 111 години с благотворително събитие в София

  • netpro
  • 23 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за University of Sheffield отпразнува 111 години с благотворително събитие в София

  На 21 юни в София Шефилдският университет отпразнува 111 години от създаването  си на 31 май 1905 г. Историята на университета датира още от далечната 1828 г., когато е било основано като училище по медицина, а на 31-ви май 1905 г. е създаден университетът, който познаваме днес. Визията на основателите е била  да се основе един граждански университет, който да направи достъпно образованието от най-висока класа и за обикновения човек.

  Именно в чест на това събитие бивши възпитаници на Международния факултет на университета счетоха за редно да върнат на обществото и да проявят благородство, като подпомогнат хората имащи нужда от подкрепа, за да имат равен старт в живота и възможност за добро образование. Избрана бе каузата на хората страдащи от аутизъм – „Аутизъм днес“.

  В България липсва статистика, но по данни на Autism Society of America, към 2016 г. едно на всеки 58 деца страда от аутизъм. Преди 5 години съотношението е било 1 на 150, а преди 20 – 1 на 10 000. Отчетена бе високата нужда на страната ни от обучение и квалификация на професионални кадри, които биха подпомогнали реализацията на първата сертифицирана терапевтична програма с доказана научна стойност, която стимулира и подпомага интегрирането и общуването на деца с аутизъм в обществото. Именно поради тази причина събраната сума, на организираното от Международния факултет на Шефилд събитие, ще бъде изцяло дарена с цел подпомагането на тези дейности.

  Освен благотворителност, целта на събитието бе да се  даде възможност на завършилите студенти да се съберат и да си припомнят студентските години,  отпразнувайки многогодишната история на университета. Хиляди бивши възпитаници на Международния факултет на Шефилд се събират в различни точки на света, за да споделят опита си, не само с връстниците си, но и с настоящи студенти на факултета. Подобни събития се организират в 25 държави, от коктейл в Ню Делхи, Индия, до пикник в Мексико и плажни африкански танци в Танзания. Международния факултет на университета организира такива събития и в съседни на България страни като Гърция, Македония, Косово и Сърбия.

  Денят на основаването не се ограничава само с отпразнуване на наследството и постиженията на Шефилдския университет, първоначално създаден с дарения от обществото, но и с цел създаването на едно глобално общество, което развива идеята, че ние сме предимно граждани на света.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top