fbpx
Начало » Новини » The Telegraph: Британските университети задушават свободата на словото от „политическа коректност“

The Telegraph: Британските университети задушават свободата на словото от „политическа коректност“

  • netpro
  • 21 дек. 2015
  •  Коментарите са изключени за The Telegraph: Британските университети задушават свободата на словото от „политическа коректност“
UK-1

Британските университети са станали твърде коректни политически и задушават свободата на словото като забраняват всичко, което причинява и най-малката обида у когото и да е. За това предупреди група водещи британски учени в събота, пише The Telegraph.

На цяло поколение от студенти им е отнето „интелектуалното предизвикателство да дебатират конфликтни гледни точки“, тъй като автоцензурата превръща кампусите в презадоволени „сигурни пространства“, твърдят те.

Намесата им идва в момент, в който Оксфордският университет обмисля да премахне историческата статуя на Сесил Роудс, един от неговите възпитаници и благодетели, тъй като Роудс е смятан за колонизатор в Южна Африка.

Като пишат до съботния брой на вестника, учените, водени от Франк Фуреди, професор по социология в университета в Кентърбъри, заявяват, че този случай е част от „дълъг и нарастващ“ списък с хора и обекти, забранени в британските кампуси, включително поп песни, шапки сомбреро и автори с атеистични възгледи.

Източници: в-к Труд; The Telegraph

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top