fbpx
Начало » Любопитно » „Пощенска кутия за приказки“ в подкрепа на SOS Детски селища България

„Пощенска кутия за приказки“ в подкрепа на SOS Детски селища България

  • netpro
  • 01 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за „Пощенска кутия за приказки“ в подкрепа на SOS Детски селища България
geri-turiiska

„Пощенска кутия за приказки“ с Гери Турийска проведе специално издание, което е част от инициативите свързани с отбелязването на 25-годишнината на „SOS Детски селища България“ през 2015 г. Посетителите, любители на късия разказ, се насладиха на емоциите, пресъздадени от известни личности. 

Истории с щастлив край разказаха актрисите Силвия Лулчева, Елена Петрова, радио-водещите Ива Дойчинова и Драгомир Симеонов, водещата на „Малки истории“ по БНТ Ирен Леви, вокалистът на Остава Свилен Ноев и Гери Турийска разказваха цяла вечер приказки с щастлив край. 

„Историята на „SOS Детски селища България“ е един разказ за деца, за тяхното щастливо израстване, както и за желанието ни да направим този свят по-добър и гостоприемен за тях. Чрез „Пощенска кутия за приказки“ с Гери Турийска искаме да обърнем внимание на това, че всяко дете се нуждае най-вече от щастливо и безгрижно детство.“, каза Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“. 

В продължение на 25 години „SOS Детски селища България“ осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Чрез своите интегрирани програми „SOS Детско селище“ в двете локации София-Радомир-Дрен и Велико Търново-Габрово-Трявна, организацията предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството. 

Програмата „Подкрепа на семейството“ е насочена към деца,

които са в риск да загубят грижата на родителите си, осигурявайки им здравна, образователна, психосоциална подкрепа и по-добри условия на живот. Програмата помага и на родителите да развият своя капацитет за закрила и грижа за техните деца. Това е възможно благодарение на Центровете ни за обществена подкрепа в София, Радомир, Велико Търново и Габрово, където всеки месец помагаме на 380 деца и 190 семейства.  

Децата, лишени от родителска грижа, се радват на любовта и закрилата на SOS приемните семейства в двете детски селища в град Трявна и село Дрен. Понастоящем дейността на Организацията включва и четири SOS младежки домове в София и Велико Търново и Малък семеен дом „Надежда“ във Велико Търново, които функционират като центрове за настаняване от семеен тип. От началото на март 2015 г. Сдружението предоставя социалната услуга и в Габрово. „SOS Детски селища България“ оказва помощ и на младежите при напускането на семейния тип грижа след навършване на пълнолетие и завършване на средно образование чрез програмата „Начало на самостоятелен живот“, благодарение на която те получават подкрепа за продължаване на обучението си във ВУЗ и за започване на работа.

Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища

България показва активния ангажимент на организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество. За 25 години Сдружението е помогнало на 461 деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 200 младежи за получаване на образование и намиране на работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени 4 667 деца в семействата си. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top