fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » SAP осигурява стипендии на IT студенти в България

SAP осигурява стипендии на IT студенти в България

  • netpro
  • 23 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за SAP осигурява стипендии на IT студенти в България
technology

За учениците новата учебна година вече започна, но до началото на тази за студентите остава още малко време. Вече са факт обаче някои нови образователни инициативи, които със сигурност ще бъдат полезни и за тях. Точно  таква обещава да е новата стипендиантска програма на SAP, наречена  “Study iT First” е стипендиантска програма на SAP, реализирана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и предлагана за първи път от тази година.

Програмата “Study iT First” е насочена към първокурсници в ИТ специалности на всички български университети, като целта е да подпомогне професионалната реализация на студентите на ранен етап от тяхното обучение. Според официалната информация, студентите, които участват в програмата, ще получават стипендия в размер на 400 лв. месечно в рамките на две академични години. Освен това, според Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, всички стипендианти ще имат свой личен ментор от компанията, специалист в сферата на софтуерната разработка, който ще им помага да придобиват ключови ИТ знания, ИТ умения и ще споделя успешните работни практики.

И това не е всичко. Студентите, които бъдат одобрени за участие в стипендиантската програма SAP “Study iT First”, ще имат възможност за стаж в софтуерната компания през лятната ваканция след първи курс. По време на стажа те ще могат да видят как наистина се разработва софтуер и къде има приложение наученото в университета. Разбира се, стажът ще помага за развиването и на други умения, които ще са необходими на студентите в бъдещата им професионална реализация, като работа по проекти, работа в екип и др.

Източник: pcworld.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top