fbpx
Начало » Новини » Samsung се присъедини към Европейската инициатива за насърчаване на програмирането

Samsung се присъедини към Европейската инициатива за насърчаване на програмирането

  • netpro
  • 13 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Samsung се присъедини към Европейската инициатива за насърчаване на програмирането
technology

Samsung Electronics обяви присъединяването си към Европейската инициатива за насърчаване на програмирането във всички нива на образованието.

Досега над 125 000 души са взели участие в програма на Samsung за „дигитални творци“ в цяла Европа. Тя е част от програма за социална отговорност (Corporate Citizenship) на компанията в сферата на образованието и нейната амбиция е да действа като катализатор за промяна в осигуряването на дигитално образование в Европа. Samsung пое ангажимент към Grand Coalition for Digital Jobs, че със своята програма ще достигне директно до 400 000 младежи до 2019 г.

Сангу Ким, президент на Corporate Affairs, Samsung Electronics Europe, заяви: „Нашата визия е за свят, в който създаването на дигитално съдържание е основно умение за всеки млад човек в Европа, наред с математиката и граматиката. Ние живеем във все по-дигитален свят и учителите и училищата се нуждаят от оборудване за подпомагане на прехода към свързано общество. Ние искаме да дадем на младите хора възможността да бъдат креативни и да изпитат удоволствие от създаването на дигитално съдържание чрез програмиране, роботика, електроника и приложения. С увереност мога да заявя, че новото поколение може да се превърне в създател на дигиталния свят, не само в потребител.“

Европейската инициатива за програмиране ще играе главна роля в редица европейски инициативи, за да насърчава образованието за програмиране и математическо мислене, в това число и Европейската седмица на програмирането (10-18 октомври 2015 г.)

Дигитални демонстрации

За да отбележи партньорството си в Европейската инициатива за програмиране, Samsung ще бъде домакин на клас за демонстрация на събитието ‘All You Need is Code‘ в Европейската седмица на програмирането на 12 октомври.

Samsung ще представи своите европейски инициативи за дигитални творци, които ще осигурят обучение за младежи по програмиране и създаване на свое собствено дигитално съдържание. Курсовете ще им позволят да бъдат креативни и да се учат чрез практика. Тези инициативи се провеждат в осем европейски страни, включително Великобритания, Германия, Франция, Италия, Финландия, Швеция, Норвегия и Полша.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top