fbpx
Начало » Новини » Samsung подкрепя младите хора със серия от безплатни специализирани курсове

Samsung подкрепя младите хора със серия от безплатни специализирани курсове

  • netpro
  • 28 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Samsung подкрепя младите хора със серия от безплатни специализирани курсове
Samsung course

С настъпването на учебната година през септември стартира и вторият етап от кампанията на Samsung Tech Institute за 2015 година. Инициативата е насочена към борбата с младежката безработица и се стреми да подобри дигиталните умения и квалификацията на студентите за по-добър професионален старт.

През своето есенно издание кампанията предвижда организирането на безплатни курсове в три университета – Технически университет – Варна, СУ „Св. Климент Охридски“ и Националната художествена академия в гр. София, като темите са различни – мобилни приложения за Android, IoT (Internet of Things) и Html.

Обучителните курсове продължават два месеца и освен технически умения младежите придобиват и основни познания по бизнес развитие и предприемачество, както и по „меки умения“ и тяхното приложение на практика. Партньори на Samsung в реализацията на кампанията са Musala Soft, The Business Institute и JobTiger.

По време на първия етап от кампанията, който приключи в края на юни, бяха реализирани два курса – за създаване на мобилни приложения за Android във Факултета по Инфомратика и математика в Софийски Университет „Св. Климент Охридски” в гр. София и „Програмиране с Java” – в Техническия университет в гр. Варна.

Повече от половината студенти, от всички завършили, са започнали работа в сферата на ИТ технологиите или са получили повишение в компанията, в която вече работят.

Виктор Митев е един от реализиралите се курсисти. Той вече е служител на Musala Soft и споделя, че е решил да се запише в курса на Samsung, защото именно програмирането с Java е областта, от която се интересува, а подобрено обучение, организирано от фирми със сериозна репутация на пазара на технологиите, е гаранция за качество на условията и получените знания.

„Според мен висшето образование в България има добри и лоши страни. От една страна, ни учи на полезни неща, които няма да имаме възможност и време да научим по друг начин. Освен това се преподава в дълбочина, което помага за усвояването на материала на високо ниво. От друга страна, изучаваме остарели технологии, което означава, че завършвайки не сме подготвени за изискванията на пазара. Именно затова подобни курсове са изключително полезни”, допълва Виктор. „За мен курсът промени много неща, тъй като благодарение на него вече работя в областта на програмирането. Добрите специалисти трябва да имат компетенции в много и различни области от професията си. Занапред целта ми е да продължавам да се развивам, да придобивам нови познания и да усвоявам нови технологии, за да мога да отговоря на очакванията на моите работодатели”

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top