fbpx
Начало » Любопитно » Samsung България и Държавна агенция „Архиви“ сключиха съвместно партньорство в подкрепа на българското образование

Samsung България и Държавна агенция „Архиви“ сключиха съвместно партньорство в подкрепа на българското образование

  • netpro
  • 09 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Samsung България и Държавна агенция „Архиви“ сключиха съвместно партньорство в подкрепа на българското образование
Samsung-Archives

Samsung България подписа споразумение за партньорство с Държавна агенция „Архиви“, чиято основна цел е да подпомага дигитализирането на националния архив. Чрез програмата Смарт класна стая на Samsung създаденото дигитално съдържание ще се използва като допълнителен ресурс в обучението по история, литература и изкуства в училище.

Споразумението бе подписано на специално събитие днес и е за срок от три години. В рамките на това партньорство Samsung България осигурява специализирана техника, която ще се използва за дигитализация на ценни документи и архиви от държавната агенция. Използването на дигиталните технологии, предоставени от Samsung, ще допринесе значително за опазването и популяризирането на архивите като част от националното културно богатство и ценен информационен източник.

„Решението за партньорство с Държавна агенция „Архиви“ е продиктувано от нашите приоритети чрез своите иновации и технологии да създаваме положителна промяна в живота на хората и обществото, в което работим и оперираме като компания. За нас това споразумение е възможност не само да подпомогнем процеса на дигитализация и съхранение на важни и ценни национални документи от българската история и култура, но и да осигурим възможност това дигитално съдържание да бъде достъпно за всички учители и ученици, спомагайки за по-атрактивен и ефективен процес на обучение“, заяви Крис Чънг, генерален мениджър на Samsung България.

Част от дигитализираните архивни документи ще бъдат предоставени за създаване на дигитално съдържание, което да се използва в обучението по история, литература и изкуства в училище. Съдържанието ще бъде достъпно чрез онлайн платформата на Samsung Smartclassroom.bg, която ще започне да функционира ефективно в края на месец октомври. SmartClassroom е уеб базирана платформа за интерактивно и колаборативно обучение, предназначена за учители и ученици от цялата страна, която може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. Учебното съдържание, качено на тази платформа, което ще бъде споделяно, ще е внимателно подбрано и предварително одобрено от експерти в областта на образованието.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top