fbpx
Начало » Бакалавър » Middlesex University с нова бакалавърска програма и студийни съоръжения

Middlesex University с нова бакалавърска програма и студийни съоръжения

  • myotova
  • 20 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Middlesex University с нова бакалавърска програма и студийни съоръжения

„Не се страхувайте да бъдете различни“ казва ръководителят на програмата Франсоа Еванс

В разгара на предизвикателствата на пандемията, високо ценените бакалавърски музикални програми на Middlesex University (MDX) са преструктурирани за 2020/21. Бакалавърските курсове по различни музикални практики са интегрирани в една музикална степен с четири награди, включително чисто нова награда на BA Music (Music Production), фокусирана върху подготовката на студентите за бъдещия свят на забавлението.

Подходът на MDX е цялостен; изключително практично, обучение на студенти за управление на собствен музикален бизнес; възпитава студентите, включително кандидати, които може да не са се представили добре на училищните изпити, но демонстрират огромен потенциал и са отдадени на изкуствата, обяснява ръководителят на програмата, доцент по музика д-р Франсоас Еванс.

„Преподаваме според принципа на пожарната тренировка. Студент, който е учил, опитвайки нещата в ситуация без натиск, по-добре се справя в криза“ казва Франсоа.

Студентите усвояват основни принципи в редица музикални програми, вместо да бъдат принуждавани да използват един определен софтуер, отразявайки факта, че различният софтуер е добър по различни начини, казва Франсоа.

Студентите по музика се обучават отчасти чрез индивидуални уроци, като признават важността на всеки студент да намери своята ниша – „нещо, което няма да направим, е да кажем на учениците да се фокусират върху определен жанр“, казва Франсоа – и има всеобхватно послание „НЕ“ не се страхувайте да бъдете различни, не се страхувайте да бъдете себе си … Винаги ще има търсене за вас, ако знаете кой и какво сте.

По време на пандемията университетът направи голяма инвестиция в музикални комплекти – включително микрофони със стойки и аудио интерфейс – които бяха предоставени на студентите с инструкции как да правят висококачествени записи у дома.

Задачите, включващи сътрудничество или с колеги музиканти, или с други студенти по изкуства са задължителни в курса. Що се отнася до музикалния бизнес, студентите се учат как да създадат компания, учат уменията за водене на преговори, изграждане на уебсайтове и уеб обучение за бързо преместване към виртуален свят и глобална работа с партньори от различни континенти.

Текущите проекти в MDX с гостуващи специалисти включват различни семинари, водени от Даниел Милър от Mute Records, чийто списък включваше изпълнители като Depeche Mode, Moby, New Order, Inspiral Carpets и MDX възпитаника Goldfrapp.

Когато е възможно, студентите по пътя на музикалната продукция използват обновеното Студио А, което е преобразувано с помощта на студио за дизайн White Mark Ltd за началото на учебната 2019-20. Студиото разполага с най-новите технологии –  mix SSL AWS 948 Delta, стерео Dynaudio и монитор Adam 7.1, което позволява на студентите да миксират както в 5.1, така и в 7.1 формати, плюс пиано Steinway с 6ft.

Програмите на университета по музика може да разгледате тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top