fbpx
Начало » България » Microsoft TechKnowledge Conference 2016 събра близо 200 учители във Велико Търново

Microsoft TechKnowledge Conference 2016 събра близо 200 учители във Велико Търново

  • netpro
  • 28 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Microsoft TechKnowledge Conference 2016 събра близо 200 учители във Велико Търново

  Близо 200 учители от цяла България станаха част от тридневна конференция, посветена на последните тенденции в използването на технологиите в класната стая Microsoft TechKnowledge Conference 2016, която се проведе на 22-24 юни във Велико Търново.

  „Поставихме си предизвикателство – да направим едно различно събитие като формат, програма и лектори. Над 200 преподаватели от цяла България се включиха. Това е поредното доказателство, че българският учител иска да е в крак с последните технологични тенденции в образованието. И за да продължим ангажимента си към качественото и модерно образование – всички средства, събрани от такси ще бъдат дарени на фондация „Образование без раници“, които локализират съдържанието на KHAN Academy.“ сподели след края на конференцията Теодора Върбанова, Мениджър Бизнес развитие, сектор Образование, Майкрософт България.

  На конфенренцията 10 лектора представиха добри практики за интегриране на съвременните технологии в класните стаи. Ангел Стоянов Ангелов, учител по информационни технологии и докторант по методика на обучението по информатика и информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен, представи пред колегите си „Minecraft в образованието“. Величка Дафчева, учител по ИТ, ОУ „Райно Попович“, гр. Карлово, разказа повече за „Micro:bit“, докато Десислава Миленкова, начален учител, 137 СОУ „Ангел Кънчев“, гр. София, показа как да се използват таблетите в класната стая. Други теми, които бяха презентирани на събитието са „OneNote – да учим с удоволствие!“, тънкостите на интерактивните онлайн уроци и презентации с Office Mix и Sway, „Технологии, математика, творчество, активно учене и сътрудничество“.

  „Следващата учебна година е ключова за образователната ни система: предстои  стартирането на програма „Твоят час“, финансирана в ОП Наука и образование за интелигентен растеж, която ще подкрепя финансово извънкласните форми на обучение в училищата. Първата цел на Microsoft TechKnowledge Conference 2016 е именно да захрани с идеи учителите как да се възползват от програмата и да разработят иновативни проекти. Вторият ключов момент е въвеждането на статут „Иновативно училище“ с новия Закон за предучилищното и училищното образование, за който ще се кандидатства с реални иновативни практики, реализирани през учебна 2016-2017 година. Това също бе сред основните цели на конференцията – да дадем идеи как да бъдат въведени подобни практики, като се демонстрират вече работещи такива.“ допълни още г-жа Върбанова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top