fbpx
Начало » България » MBA студент в София създаде най-големият комикс албум в България

MBA студент в София създаде най-големият комикс албум в България

  • netpro
  • 30 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за MBA студент в София създаде най-големият комикс албум в България

  MBA студентът Марин Трошанов, които в част от програмата в София, взе участие във вълнуващ проект. Заедно със 7 от най-добрите български артисти написва сценарий за комикс  и издава най-големия комикс албум някога създаван в България.

  На 8 юни колекцията, озаглавена „Над дъгата”, беше представена на специално събитие в един от най-големите арт центрове в София. Премиерата уважиха стотици гости от всякакви възрасти. Марин откри събитието с кратка реч относно целта на проекта: да се възроди комикс изкуството в България. В следващия час  и половина, заедно със своите колеги, раздаваха автографи.

  Неговият комикс “The Mark” („Следата“) бе награден за най-добър традиционен комикс на Международния комикс фестивал в Белград сред 300 конкуренти от 30 страни. Марин Трошанов наскоро подписа договор с едно от най-известните издателства в България за трилогия от разкази – мистерии с фантастични елементи. Първият ще бъде издаден тази есен и следва историята на изчезнало момиче и свръхестествените сили, които стоят на пътя към спасяването му.

  Марин Трошанов понастоящем заема позицията Account Delivery Manager в Hewlett Packard Enterprise и отговаря за голям международен клиент от енергийния сектор. През кариерата си се е занимавал с мениджмънт, обучение и изграждане на връзки между клиенти. През 2015г. бе отличен от Капитал и karieri.bg като един от българските лидери от ново поколение.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top