fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Kонкурс за млади журналисти в Брюксел

Kонкурс за млади журналисти в Брюксел

  • netpro
  • 06 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Kонкурс за млади журналисти в Брюксел
Call-for-participants-300x93

Европейските медийни дни за младежи (European Youth Media Days – EYMD), ще се проведат в Брюксел от 20 до 22 октомври. Те са организирани от Европейската младежка преса и Европейския парламент. 

Конкурсът е отворен за млади жуналисти. Условията за участие са кандидатите да са на възраст между 18 и 30 години. Програмата включва медийни обучения, дискусии на политическа тематика, анализ на проблемите на свободата на словото. Всеки от избраните участници ще работи върху собствен репортаж по някоя от засегнатите теми по време на събитието.

Кандидатите има възможност да се включат и в конкурса за наградата на European Youth Press за статия посветена на темата за свободата на словото. Категориите обхващат печатна статия, фотография и видео. Тримата победители ще бъдат обявени в края на събитието и ще бъдат поканени да посетят пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург, Франция.

Крайният срок за кандидатстване е 16 август. Разходите за път на одобрените участници ще бъдат поети от организаторите. Подробна информация можете да намерите на официалната страница на Европейската младежка преса.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top