fbpx
Начало » Бакалавър » IT академия отваря врати във Варна през април

IT академия отваря врати във Варна през април

  • netpro
  • 16 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за IT академия отваря врати във Варна през април
Adriyana-Miteva 2 opt

IT академия ще отвори врати във Варна в средата на април. Тя вече е сертифицирана от Министерството на образованието и трябва да задоволи все по-големия глад за квалифицирани кадри в IT бизнеса, който непрекъснато се разраства през последната година във Варна, съобщава “24 часа”.

Конкуренцията при набирането на кадри е огромна след като само през последните 3 месеца отвориха врати офисите на няколко международни компании, разработващи корпоративни софтуерни решения за водещи брандове като DM, Carrefour, Promod, LOreal и Diseny. Варненски адрес от 1 декември има и компания, занимаваща се с иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги и повишават ефективността на самите финансови институции. Сред клиентите и партньорите й са Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), World Bank, ACCION International, VisionFund International и други. Преди дни свой екип във Варна установи и американската компания C3i Healthcare Connections, която е един от водещите доставчици на услуги в областта на технологиите и аутсорсинга на бизнес процеси за фармацефтичната идустрия в световен мащаб.

“Заради университетите и фактът, че това е градът с най-много млади хора в България, и заради доброто предлагане на офис площи от висок клас”, така мениджърът на един от новосъздадените изнесени софтуерни екипи обяснява причините за започналото превръщане на Варна в българската Силиконова долина.

„Advance academy.bg е насочена към хора, желаещи да се преквалифицират и търсят обучение на български език. Предимство е, че всеки ще може да избере дистанционно или присъствено обучение, в удобно за него време, като графикът на курсовете ще бъде изготвен с максимална гъвкавост. Oбучението ще се провежда от специалисти с дългогодишен опит в ИТ сферата, което е и следващото предимство. Те ще споделят реални ситуации и ще дават много практически съвети на курсистите И накрая, всеки ще има възможността да получи диплома, сертифицирана от Министерство на Образованието и Европейския съюз за професия Приложен програмист.
В академията са инвестирани над 100 000 лв и е една от най-големите в България. За първи път се предлагат ИТ курсове за начинаещи с учебни компютри МакБук за всички курсисти. AdvanceAcademy.bg е разработила изключително интензивни курсове за обучение по iOS програмиране, FrontEnd development, webDesign, Quality Assurance. Академията има една от най-развитите онлайн системи за дистанционно обучение, така че лекциите и практическите задачи да се ползват от хора в различни градове извън Варна“, обяснява Адрияна Митева, мениджър на Advance Human Capital – фирмата, натоварена с набирането екипи за голяма част от IT компаниите, които откриват свои офиси във Варна, и създател на академията.

С цел създаването на предприемаческа екосистема във Варна и привличането на предприемачи от страната и чужбина, така че градът да се превърне в център на иновации, Общинският съвет на Варна гласува създаването на „Клъстер Варна град на иновациите. Той обединява 3 варненски университета, общината и фондация Webit.

„Градът се развива активно, имаме преки чуждестранни инвестиции, възражда се строителният сектор. Работим усилено по оста: Образование-кариера-работа. Приоритет номер едно е „Варна – град на знанието”. От бюджета 104 мил. са насочени към образованието. За тази година планираме инвестиции в 10 училища за повече от 35 мил. лева. Ще продължим да обновяваме наличната база и с увеличаване на активната работа по европейски проекти. Основните мотори на развитие на града са университетите, изграждането на новата библиотека, Черноморски младежки център – платформа за среща на млади хора от Варна с Европа и света за развиване на предприемачески умения. Предвиждаме пакет от преференциални мерки за студентите на нашия град. Ще се подобри спортната инфраструктура с 4 големи комплекси, като този в кв.”Младост”.Ще има повече места за социализация и развлечения“, обяснява кметът на Варна Иван Портних.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top