fbpx
Начало » Новини » Google се преобразува в Alphabet

Google се преобразува в Alphabet

  • netpro
  • 11 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Google се преобразува в Alphabet
technology

Американската компания „Гугъл“ (Google Inc) съобщи, че променя оперативната си структура и ще стане част от холдингова компания, наречена „Алфабет“ (Alphabet Inc), предаде Асошиейтед прес. Изпълнителен директор на „Алфабет“ ще бъде съоснователят на „Гугъл“ Лари Пейдж, а другият съосновател Сергей Брин ще получи поста президент на новата компания.

Холдинговата компания Alphabet ще обедини многобройните филиали и да отдели рекламния бизнес и да се концентрира върху новите иновативни проекти, като например автомобилите без шофьори, технологични изследвания X Lab, Google Ventures, научните и здравни операции на компанията, както и на търсачката Google.

С този ход инвеститорите ще получат повече информация за това как оперират отделните фирми, за което отдавна настояват от Wall Street. Съгласно промяната основната компания Google ще докладва отделни резултати от своите инвестиционни и изследователски поделения. Стъпката се прие добре от пазарите, като в следборсовата търговия цената на акциите на Google поскъпна с около 5%.

За създадената през 1998 г. компания сега работят 40 000 души по целия свят. Не се очаква промяната да засегне потребителите на продуктите на технологичния гигант. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top