fbpx
Начало » Любопитно » Facebook може да изгуби 80 процента от абонатите си до 2017

Facebook може да изгуби 80 процента от абонатите си до 2017

  • netpro
  • 03 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Facebook може да изгуби 80 процента от абонатите си до 2017

Чрез използване на методите на епидемиологичния анализ към световното разпространение на Facebook учените от Принстънския университет Джон Канарела и Джошуа Спеклър стигат до извода, че тя е на прага, след който популярността й ще започне да спада. Според тях до 2017 година може да загуби до 80 процента от потребителите си.

Изследователите работят в департамента по механичен и авиокосмически инженеринг на Принстън и са публикували разработката си в електронния научен архив arXiv. Според тях тезата е напълно реалистична, тъй като използваният модел безпогрешно описва „жизнения цикъл“ на друга популярна до неотдавна социална мрежа – MySpace.

Учените сравняват бумът на социалните медии от последните години с протичането на епидемия. Подобно на грипните епидемии и модата на социалните медии рано или късно ще премине. 

Това не е първият случай, в който изследователи предричат краха на най-голямата социална медия. Фейсбук многократно е ставал обект както на хакерски заплахи, така и на спекулации от страна на медиите. 

Какво мислите вие? Планирате ли да се отказвате от фейсбук-а си? Споделете в коментарите!

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top