fbpx
Начало » МВА » Класации MBA » EMBA класацията на Financial Times за 2016 г: Global Executive MBA отново на 44-то място

EMBA класацията на Financial Times за 2016 г: Global Executive MBA отново на 44-то място

  • netpro
  • 24 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за EMBA класацията на Financial Times за 2016 г: Global Executive MBA отново на 44-то място

Global Executive MBA програмата на WU Executive Academy продължава да бъде сред 50-те най-добри магистратури по бизнес администрация, като демонстрира отличен общ резултат в най-новата класация за Executive MBA (EMBA) програми на Financial Times. Поставена на 44-то място за втора поредна година, тя е 14-тата най-престижна MBA програма в Европа и трета най-добра в немскоговорящите страни (Германия, Австрия и Швейцария), като отново е отличник в няколко ключови категории в класацията. 

EMBA класацията на Financial Times от години се счита за най-значимата класация на водещите световни бизнес училища. От всички съществуващи MBA програми, само изключително малък процент отговарят на стриктните критерии за участие на Financial Times. Поради тази причина, като изключим престижните международни акредитации, класацията е един от водещите критерии за бъдещите студенти при избора им на MBA.

Най-важната MBA класация е оглавена отново от познати имена, макар и в обратен ред: този път TsinghuaInsead EMBA програмата, която беше трета през 2015 г.,  сега е начело в листата, изпреварвайки Kellogg/HKUST Business School (което е на второ място) и Trium: HEC/LSE/NYU Stern (на трето място).

Барбата Щьотингер, Декан на WU Executive Academy, е много доволна от факта, че Global Executive MBA е на 44-то място: „Това е наистина голямо постижение. Ние успяхме да повторим миналогодишния си успех и отново сме сред 50-те най-добри MBA програми в света. Аз съм изключително щастлива от постигнатия резултат, тъй като той е отражение на всички усилия, които положихме през изминалите години, за да повишаваме постоянно качеството на MBA програмите ни и да правим нашите предложения към студентите още по-привлекателни“, казва тя и добавя: „В немскоговорящия свят, нашата програма е третата най-добра, което е наистина забележително, защото изпреварваме някои много добри програми, предлагани от световно известни университети като Essec/Mannheim или St. Gallen”.

„Много съм щастлива, че след постигането на огромен успех в тазгодишната класация ‘Masters in Management’, където се класирахме на 8-мо място, се представихме добре и в още една класация на Financial Times с нашата Global Executive MBA. Тези два резултата ясно показват, че WU Vienna е един от най-добрите бизнес университети, предлагащи световно признати програми за образование и обучение“, подчертава проф. Еделтрауд Ханапи-Егер, ректор на WU Виена.

Сред топ 20 в ключови категории

Както и предишни години, класацията се състои от 16 категории, които се фокусират най-вече върху качеството на програмата и кариерното развитие на завършилите. В категориите, които са от особено значение от гледна точка на студентите, Global Executive MBA влиза в топ 20. По критерий „среден професионален опит“, програмата се класира на 13-то място (и 4-то в ЕС), изпреварвайки Колумбийския университет/LBS или Оксфорд:Saïd. Програмата се нарежда на 19-то място (5-то в ЕС) по „международна среда на обучение“, а по отношение на „интернационалност на студентите“ е под номер 14 (или 8 в ЕС), като се представя по-добре от University of Chicago: Booth или ESCP Europe.

WU Executive AcademyExecutive образование на високо международно ниво

WU Executive Academy на Виенския университет по икономика и бизнес (WU) има над стогодишен опит и отлична репутация в сферата на екзекютив образованието и принадлежи към водещите бизнес университети в света.

Портфолиото от програми за екзекютив образование на WU Executive Academy включва MBA програми и Магистратури по Право, сертифицирани университетски програми, персонализирани и отворени програми. През последните години, WU се превърна в едно от водещите бизнес училища в Централна и Източна Европа.

През есента на 2015 г. всички MBA програми на WU Executive Academy бяха  акредитирани от Асоциацията за развитие на висшите бизнес училища (Association to Advance Collegiate Schools of Business, AACSB) за петгодишен период. След акредитациите от EQUIS, AMBA, а сега и от AACSB, WU Executive Academy е първият и единствен Австрийски университет, предлагащ MBA, който притежава акредитация „тройна корона“– изключително рядко и престижно отличие за най-високо качество на МВА обучението.

Освен WU, едва 75 бизнес университета и училища в света и само две в немскоезичния свят покриват строгите стандарти за качество на всички три агенции за акредитация.

Всяка година, повече от 750 студенти и около 1200 мениджъри, експерти и таланти от над 75 страни се обучават в екзекютив програмите на WU Executive Academy. В момента практическото обучение и програмите се провеждат в над 15 страни на три континента.

Преподавателският състав на WU Executive Academy се състои от международно признати професори и водещи мениджъри. Заедно, те предоставят най-новите научни познания в областта на мениджмънта и последните тенденции при приложението им в практиката.

През септември 2013 г. , WU и WU Executive Academy се преместиха в изцяло нов университетски комплекс, който се намира в близост до центъра на Виена, както и до един от най-големите паркове в австрийската столица. Сградата на академията е проектирана от испанските архитекти от NO.MAD Arquitectos и представлява седеметажна кула с квадратни стени и стъклено-алуминиева фасада, която се слива перфектно с околната среда. Новият университетски комплекс разполага с модерни съоръжения и ресурси, които допринасят за високото качество на образованието във WU Executive Academy.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top