fbpx
Начало » Бакалавър » Business Club UNWE стартира обучение за младежки стартъпи UniStart

Business Club UNWE стартира обучение за младежки стартъпи UniStart

  • netpro
  • 12 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Business Club UNWE стартира обучение за младежки стартъпи UniStart
careers

„Единственото място, където печалбата идва преди работата, е речникът”, а какво по-хубаво , ако работиш това, което обичаш. Алтернативите за това пред младите хора в България не са особено много и мисълта за тях започва с отегчение, минава през стрес и често завършва с отчаяние. За щастие противници на този начин на мислене все още има и те вярват, че успехът и удовлетвореността от работата могат да се постигнат и на нашите географски ширини. Такива са организаторите и менторите в UniStart — първата интензивна тренировъчна програма по предприемачество, организирана от студенти за студенти.

Задачата, която младите ентусиасти от Business Club UNWE в партньорството на Start It Smart | Pre-Accelerator са си поставили, е доста амбициозна. В рамките на 8 седмици те селектираха 12 отбора и организираха за тях над 30 лекции и 6 работилници водени от успешни предприемачи, доказали се в областта на стартъпите, иновациите, маркетинга и продажбите. Отборите имаха възможността да разберат как да реализират своята Startup идея, как да изградят екип, каква маркетингова стратегия е най-подходяща за проекта им, от къде могат да намерят финансиране, как лесно да пивотират и валидират идеята си без много пари – защото добрите идеи се нуждаят от доста стъпки преди да стигнат до голямото финансиране. В програмата са заложени поредица от обучения, които да превърнат будния студент в успешен предприемач.

UniStart започна на 7 април, а една от най-вдъхновяващите лекции ще бъде публична и ще се състои на 14 май от 18:30 в Аула Максима, УНСС. Главен лектор на “UniStart Talks #1 Успешни в България!” ще бъде предприемачът и основател на Soft Uni Светлин Наков, чието умение да вдъхновява и мотивира е безспорно. Освен с него публиката ще се запознае и с няколко успешни истории на предприемачи, развиващи се в България. Целта е една: да се събуди интереса на българските студенти към предприемачеството, да ги информира за възможностите, които чакат да бъдат уловени. А средството: не просто поредната лекция, а вълнуващо събитие с добавена стойност. 

 

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top