fbpx
Начало » Класации » BU се изкачва до 95-то място в Times Higher Education

BU се изкачва до 95-то място в Times Higher Education

  • myotova
  • 25 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за BU се изкачва до 95-то място в Times Higher Education
Bournemouth University Building

Bournemouth University се е изкачил до 95-то място в световната класация на Times Higher Education (THE) за нови университети. В миналогодишното издание BU беше поставен между 101-во и 150-то място, но през 2020 за първи път влиза в топ 100.

Тази класация на THE е за университети, които са на по-малко от 50 години. През 2020 в нея участват над 400 институции от 66 територии.

Професор Джон Вини, заместник-ректор на Bournemouth University, казва: „Класирането сред топ 100 на новите университети в света е повод за празник. Наистина горди сме от постиженията си през последните няколко години, а амбицията ни остава непроменена, докато вкарваме в сила нашата BU2025 визия и оставаме неповторими в преподаването си и изследователския си принос. И занапред ще продължаваме да засилваме връзките си с индустриите на локално и глобално ниво“.

„Благодаря на всеки в общността на BU, който е работил усилено, за да гарантира успеха на университета ни особено във времена като сегашните“.

Цялата класация може да бъде намерена на уебсайта на THE.

За Bournemouth University

Bournemouth University вдъхновява студентите си да обогатяват знанията си и помагат на глобалното общество. Той адресира проблемите в света чрез своята изследователска дейност, преподаването си и чрез въздействието, което преподавателите, студентите и завършилите оказват в университета и отвъд него.

Кампусите на BU в Дорсет са едно от най-добрите места в света за следване, проучване, живот и работа и се намират на известния Jurassic Coast в Южна Англия.

Заетостта на дипломираните студенти е над 90%. Частта от следващите, продължили висшето си образование в магистърска програма, също е повече от 90%. През 2019 BU беше признат за един от топ 150-те нови университета и нареден сред най-добрите 500 в света от списанието Times Higher Education.

Според последната скала на оценяване на изследователския принос на университетите 96% от проучванията на BU са международно признати, а 18% от тях са определени за водещи в света. Отличието в преподаването на BU е наградено с TEF Silver Award.

BU има общност от над 19,000 студенти от повече от 100 различни държави. Университетът е важен фактор в локалната икономика – проучване установява, че той допринася с над един милион лири дневно на Югозападния регион. Университетът се гордее с приноса си към местната общност, включително с дългогодишното си партньорство с футболния отбор AFC Bournemouth от лигата Premier.

За повече информация посетете www.bournemouth.ac.uk.

Bournemouth University е регистрирана благотворителна фондация: EW00806.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top