fbpx
Начало » България » Britanica Park School – Растем заедно!

Britanica Park School – Растем заедно!

Първото частно парк училище и детска градина в България BRITANICA PARK SCHOOL отваря врати през новата 2019/2020 учебна година. Мащабният проект стъпва на опита на две образователни институции с доказан авторитет – DRITA и BRITANICA.

Със своя 20-годишен опит образователен център BRITANICA се е доказал като лидер в обучението по английски език, чрез което изгражда у децата увереност, упоритост и любов към ученето. В продължение на 30 години DRITA – първото частно училище с детска градина у нас, предоставя на децата възможност да се развиват творчески в позитивна среда. Съчетанието на успешните педагогически практики с модерните решения за учебната среда, е основата, върху която в BRITANICA PARK SCHOOL ще развиваме у учениците си уменията, необходими за 21-ви век.

BRITANICA PARK SCHOOL предлага детска градина и училище от 1-ви до 12-и клас. Модерната сграда е разположена в кв. Драгалевци, в гр. София, на площ от 15 423 м2 и е оборудвана с иновативни системи за пречистване на въздуха в учебните стаи и озониране на водата. Училището разполага със собствен парков двор и озеленен покрив, просторни учебни кабинети, класни стаи на открито, спортна зала по стандартите на FIBA за провеждане на състезания. Кампусът има кафетерия със самостоятелен кухненски блок, в който се приготвя здравословна храна, библиотека, амфитеатър, зали за събития – театър, изкуство, танци, здравен център и др.

Поставяме фокус на учебния процес чрез иновативни образователни методики:

Интердисциплинарни връзки (Interdisciplinary Approach) – Обучение чрез интегриране на теми от един учебен предмет в друг, което помага на учениците да си изградят цялостна представа за изучаваната тема.

Обучение, базирано на проекти (Project-based Learning) – Учениците разрешават различни проблеми, което развива критичното и аналитичното им мислене и социалните им умения.

Дизайн мислене (Design Thinking) – Децата са провокирани да намират креативни решения на многообразни казуси и да оценяват сами постигнатите резултати.

Обучението по английски език е по доказалата се в продължение на две десетилетия методология на BRITANICA.

“С BRITANICA PARK SCHOOL правим стъпка нагоре в образованието на нашите деца, – казва директорката на училището Диляна Божинова. – Нашата мисия е децата да усъвършенстват не само своите академични знания и умения, но и да израстват като достойни хора, осъзнаващи и развиващи качествата си в правилната посока. Създадохме нова образователна концепция, като внесохме алтернативни методики на обучение, в центъра на които стои детето с неговите индивидуални потребности. Доближавайки учениците до естествената природна среда и екологичния начин живот, стимулираме тяхната креативност, въображение и усещане за свобода.”

 

Повече информация за BRITANICA PARK SCHOOL и условията за кандидатстване ще откриете на сайта на училището www.britanica-parkschool.bg и на тел. +359 2 488 78 77, +359 899 99 52 55.

 

Заявление за кандидатстване за детска градина, начално училище, прогимназия и гимназия (от 1-ви до 10-и клас) ще се приемат до попълване на местата.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top