fbpx
Начало » България » А1 и е-просвета пренасят класната стая в дигиталната среда

А1 и е-просвета пренасят класната стая в дигиталната среда

  • j.yaneva
  • 15 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за А1 и е-просвета пренасят класната стая в дигиталната среда
А1 е-просвета

5Пандемията от COVID-19 дойде неочаквано и постави образованието по целия свят в критична ситуация. Достъпът до дигитални технологии и намирането на начини за ефективно обучение от дистанция се превърнаха във водеща тема за целия свят. Именно затова А1 и най-голямата българска издателска група „Просвета“ обединиха  сили, представяйки мултимедийната образователна платформа е-просвета. Място, на което всеки ученик от I до XII клас може да намери не само своите учебници, но и ред полезни интерактивни материали към тях, които да превърнат образованието в дигитална среда  в лесно, желано и резултатно.

„Дигитализацията обхваща все по-голяма част от нашето всекидневие, но образованието малко изостава от тази тенденция. Ученето онлайн бързо се превърна в алтернатива на физическата класна стая заради пандемията и това ще е тенденция и за в бъдеще. Онлайн уроците обаче не са достатъчни, а са само една част от процеса на учене в дигитална среда“, коментира Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

Но какво им липсва на онлайн уроците, организирани от училище? В най-честия случай това е интерактивността. Дистанционното образование е новост в цялата страна и повечето учители нямат разработени методи и материали за преподаване. При липсата на интерактивност в учебния процес шансът ученикът да не усвои материала добре се увеличава значително. Затова онлайн образованието трябва да ангажира и да развлича децата по същия начин, по който го прави ученето на живо.

Как постига тази цел образователната платформа е-просвета?

е-просвета разполага с над 425 интерактивни учебника по всички предмети от първи до дванадесети клас, помагала и тетрадки и повече от 33 000 образователни материала и теста към тях.  Те са създадени по учебните програми, одобрени от МОН, и са съвместими с учебниците на всички издателства. Всеки ученик лесно може да намери своите учебници през началната страница на платформата, където  се търси по предмет и клас.

А1 и е-просвета

Щом отвори електронният учебник по желаната дисциплина, ученикът може да навигира информацията в учебника чрез менюто в горния ляв ъгъл.

Изключително важно е, че е-просвета може да се достъпва чрез Google Classroom и Microsoft Teams.

Към  материала от 1. до 7. клас има и видеоуроци, заснети с някои от най-добрите учители в България. Тяхната цел е да заместят реалното преподаване в час – чрез тях класната стая се пренася при детето, независимо къде е то.

А1 и е-просвета

Изключително полезна е една нова форма – кратките е-уроци. Те синтезират най-важната информация по дадена тема и я поднасят под формата на презентация – с включени в нея образователни видеа, с 3D изображения, с озвучаване, където е необходимо, интерактивни упражнения и дори игри. И още нещо – имат и тестове за самопроверка.

А1 и е-просвета

Едни от най-интригуващите материали в платформата са 360-градусовите VR панорами на известни обекти, споменати в уроците.

Наличието на толкова различни начини за усвояване на информация в една платформа  помага на всеки ученик да затвърди знанията си, без значение как предпочита да учи.

Но със сигурност най-доброто качество на е-просвета е, че може да се ползва не само от деца, но и от учители и родители. В платформата са включени наръчниците към всички достъпни учебници и тетрадки, за да могат по-големите потребители да разберат как да подхождат към новите уроци. Това прави е-просвета подходяща за употреба не само вкъщи, но и в класната стая.

Как и вие да се възползвате от възможностите на е-просвета?

Начините са два. Първият е чрез закупуването на тарифен план А1 Surf S, M или L на промоционалната цена от 15,99 лв. месечно. С него вървят таблет, 7 000 MB бърз интернет на месец (с включен допълнително бонус 60 000 MB за първите 4 месеца) и безплатен трафик към е-просвета. Достъпът до платформата е неограничен за целия срок на договора и най-важното – не черпи от включените в тарифния план мобилни данни.

Но мисията на е-просвета е да помогне на възможно най-много ученици да се докоснат до интерактивното образование. Затова и не е нужно човек да е клиент на А1, за да се радва на изобилието от учебни ресурси на платформата. За родителите, които предпочитат да закупят само абонамент за е-просвета, без да се обвързват с услуга от А1, има избор между три плана:

– едномесечен на цена 19,99 лв./мес.

– едногодишен на цена 15,99 лв./мес.

– двугодишен на цена 9,99 лв./мес.

Само в периода между 1. октомври и 30. ноември А1 и издателска група „Просвета“ предлагат 15-дневен безплатен тестов период, който може да бъде прекъснат по всяко време. Така всеки потребител има възможност да изпробва платформата и да открие предимствата ѝ за себе си, без веднага да се обвързва с абонаментен план. Месечното таксуване започва чак след изтичането на 15-те безплатни дни.

Затова какво чакате? Вижте демо версията на е-просвета и станете част от бъдещето на образованието още сега!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top