fbpx
Начало » България » Нови учители на „Заедно в час“ започнаха обучение за преподаване като лидери

Нови учители на „Заедно в час“ започнаха обучение за преподаване като лидери

  • netpro
  • 14 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Нови учители на „Заедно в час“ започнаха обучение за преподаване като лидери

Стартира петият пореден Летен институт на фондация Заедно в час, в който се включват 66 нови учители по програмата. По време на петседмичното интензивно обучение те ще извървят първите стъпки към превръщането си в лидери на образователната промяна в България.

По време на откриването на института Мария Шишкова, управляващ съдружник на Еймс Хюман Кепитал и член на Експертния съвет на Заедно в час, сподели вълнението си да бъде сред новите учители. „Учителите на Заедно в час носят неугасващ пламък. Вие сте хора, които променяте животи. Пътят ви ще бъде тежък и стръмен, но накрая и неописуемо удовлетворяващ.“  

В рамките на Летния институт новите учители ще приложат на практика своите лидерски умения и ще усъвършенстват тънкостите на ефективното преподаване. Учителите ще се научат как да планират своите уроци и групови дейности с учениците, как да мотивират учениците в класната стая, как да работят с техните родители, как успешно да водят трудни разговори и да управляват времето си. В разнообразните обучителни модули те ще се ръководят от организационните ценности на програмата – предприемачески дух, фокус върху дългосрочното въздействие, постоянно учене, ефективно сътрудничество, професионализъм, уважение и скромност.

През последните три седмици на института младите учители-лидери ще преподават на повече от 400 ученици между 1 и 12 клас в Лятната академия за успех и забавления, организирана от Заедно в час. Освен да подпомагат за напредъка им по различни учебни предмети, учителите ще организират забавни и образователни мероприятия, с които да покажат на учениците, че ученето може да бъде интересно и мотивиращо.

След приключване на Летния институт новите 66 учители по програмата ще влязат по-уверено в класните стаи, които вече ги очакват, за да осигурят едно по-добро бъдеще на българските деца. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top