fbpx
Начало » Любопитно » 5 неща, които трябва да знаете за Австрия

5 неща, които трябва да знаете за Австрия

  • netpro
  • 21 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за 5 неща, които трябва да знаете за Австрия
Austria

1. Австрия е една от страните с най-висок жизнен стандарт и най-ниска младежка безработица в цяла Европа. От една страна това означава, че стандарта на живот е висок. За сметка на това пазарът на труда е много либерален и регламентирани възможности за почасова работа, временна заетост и т.н. Това      позволява на младите хора да си помагат финансово докато следват.

2. Може би ще се изненадате, но в австрийското общество, завършването на висше образование въобще не се възприема като нещо задължително или още повече – самоцелно. Много хора предпочитат да поработят или да попътуват – или и двете – след като завършат училища. Силните професионални гимназии също подготвят и специалисти, които предпочитат реализират директно след средно образование.

3. Австрия е пълна с емигранти. През 90-те години там се пренасят стотици хиляди души от територията на размирна бивша Югославия. Днес напливът произхожда най-вече от Близкия изток и Северна Африка. Определено съществуват и негативни настроения спрямо чужденците, които понякога се пренасят и към източноевропейците.

4. Каквото и да правите, няма да успеете да разгледате всичко, което предлага Австрия. Забележителностите там просто не свършват – като започнем от нощните клубове в столицата Виена, минем през средновековните замъци и стигнем до безбройните ски-писти и зимни курорти. Страната е истински рай за хората, които обичат разнообразието и пътуванията. 

5. Да, в Австрия официалният език е немски. Но в никакъв случай не изпадайте в конфузното положение да казвате, че австрийците са немци. Освен, че са много горди с регионалната си идентичност, подобни исторически препратки предизвикват и негативни асоциации у местните с нацистката окупация на страната.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top