fbpx
Начало » България » 5 неща, които трябва да знаете за Франция

5 неща, които трябва да знаете за Франция

  • netpro
  • 29 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за 5 неща, които трябва да знаете за Франция
France large

1. Популярното мнение твърди, че французите не знаят друг език освен френски. В основата на тази заблуда стоят самите французи, които имат най-ниската самооценка за собствените си познания по чужди езици сред всички народи. Данните на Евробарометър обаче показват, че 38 на сто говорят свободно английски, докато в България този процент едва около 25…

2. Франция е една от най-популярните туристически дестинации в света. Туристите генерират цели 77 милиарда евро приходи за френската икономика всяка година. Това е своеобразна гаранция за динамичен и забавен студентски живот. Посещения на Айфеловата кула, Лувъра или някои от множеството      замъци са добро занимание за свободното време.

3. Българската общност е добре организирана – има няколко училища, църкви и сдружения, организирани на доброволни начала от нашите сънародници във френската република. Българи емигрират към Франция още от времето на соц-а, а икономическите проблеми от 90-те години докарват още една вълна. Можете да разчитате на местните организации за помощ, ако ви се наложи.

4. За съжаление думата „българин“ във Франция нашумя в крайно негативен контекст през последните години, когато се появиха проблеми с ромски гета в големите градове. Много от ромите всъщност бяха от съседна Румъния, но въпреки това образът на „българските гета“ обиколи медиите в страната. В крайна сметка преселниците бяха депортирани, но имиджа на България в очите на обикновения французин пострада.

5. Имената на университетите могат да бъдат леко объркващи за чужденците. Като начало всеки университети си има име, но по-често се използва името на града. Ако пък в даденият град има повече от едно висше училище се добавя номер. Например – човек, който е учил в Университета „Виктор Сегален“ в град Бордо, просто ще ви каже, че е завършил Бордо-2. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top