fbpx
Начало » Любопитно » 5 неща, които трябва да знаете за България

5 неща, които трябва да знаете за България

  • netpro
  • 18 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за 5 неща, които трябва да знаете за България
Bulgaria large

1. Като начало – не си мислете, че знаете всичко за България. Дори и да останете да следвате у нас ще се сблъскате с много промени в живота си, след като завършите училище. Университетът предлага по-свободно, но същевременно и по-отговорно ежедневие. 

2. Често се оплакваме от лошото състояние на икономиката в България. Но трябва да отчетем и безспорния факт, че с бързи темпове се развиват секторите на информационните технологии, аутсорсинга и дори хранително-вкусовата промишленост. Хубаво е да имате предвид тези тенденции, когато избирате своята специалност. 

3. Има още три проблемни сфери, страдащи от хроничен недостиг на работна ръка – образованието, здравеопазването и социалните грижи. Това е по-скоро следствие, а не причина за проблемите в тях, но също така гарантира добри възможности за кариерна реализация на завършилите педагогика, медицина или социални дейности. 

4. Таксите на висшите училища в България са сред най-ниските на Стария континент. Макар в много страни действително да няма семестриални такси, разходите за квартири, път и храна натежават много повече. 

5. Възможно е да получите международно образование и в България. В Благоевград е разположен Американският университет в България (АУБ), а в София се организират съвместни програми на ВУЗФ и британския University of Sheffield. Сред висши училища, които поддържат международни програми можем да откроим имената на Техническият университет – София; СУ „Св. Климент Охридски“ и ХТМУ.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top