fbpx
Начало » Любопитно » 5 неща, които можете да правите, когато се съберете с фамилията на Коледа

5 неща, които можете да правите, когато се съберете с фамилията на Коледа

  • netpro
  • 22 дек. 2016
  •  Коментарите са изключени за 5 неща, които можете да правите, когато се съберете с фамилията на Коледа
Koleda

Коледните празници са времето всяка година, когато не само семейството (мама, татко, братя/сестри), а и цялата фамилия (до 9то коляно, образно казано) се събира на едно място, за да отбележи Рождество. Великден може и да си има своите интересни традиции, но Коледа винаги е по-светлият празник поради факта, че е посветена на раждането на нов живот. Зимата пък предразполага към повече размисли, топлота и нежност, а елхата е един своеобразен център на всички тези положителни емоции.

Младите хора се прибират вкъщи за поне 3-4 поредни дни, но често се случва да си зададат въпроса какво ще правят през цялото това време. У дома можете да си създадете весело настроение, независимо от годините и разликата в поколенията, колкото и странно да ви се струва това понякога. Ето ви няколко предложения за занимания за цялото семейство, които, ако изберете за ваканцията си, със сигурност няма да скучаете.

1.      Помогнете с омесването на питката за Бъдни вечер

 

Важи и за момчета, и за момичета. Вярно е, че първоначално приготвянето на тестото невинаги е приятна задача, но, веднъж доведено до правилната консистенция, то ви позволява заедно с майка си или баба си да творите цели картини върху питата, само с помощта на въображението и ръцете си. За да усетите празничното настроение от по-рано, потърсете идеи в интернет и ги обсъдете с „главния готвач“.

 

2.      Играйте настолни игри всички заедно

Купете си някоя нова игра и я разучавайте заедно. Ако тя предполага по-малко играчи и остават „излишни“ хора, играйте по двойки или тройки. Помните ли колко се радвахте като малки, когато някой се съгласеше да играете „Не се сърди човече“ или „Дама“? Върнете се в детството поне за няколко дни!

3.      Отидете заедно на кино.

За да добавите още малко романтика към преживяването, изберете стар филм или коледен такъв, който сте гледали заедно преди десетилетия. Чудите се къде да намерите кино с подобни заглавия? В големите градове има много малки кина, чиито програми нямат нищо общо с големите, в които предлагат само последните хитови заглавия. Просто потърсете.

4.      Опаковайте заедно коледните подаръци за другите от фамилията

Независимо дали очаквате гости или вие ще гостувате, размяната на подаръци за Коледа е неизменна част от празнуването. Докато за приятели често избирате повече подаръка, отколкото опаковката, забравяте каква е добавката към празничното настроение, която носи собственоръчното опаковане на кутии с цветна хартия и надписването на лично послание в картичката към всеки човек. Ако го правите заедно с мама пък се връщате и няколко години назад.

5.      Разходете се заедно до близък град и си устройте празничен обяд

 

Факт е, че по Коледа много малко хора работят. Но, в сравнение с шумните ресторанти в големите градове, които често се използват за фамилни събирания, малките населени места в близост често предлагат уютна механа или кръчмичка, в която да ви приготвят домашно на момента храна само за вас и да ви сервират вкусно домашно вино или ракия. Какво по-хубаво от цялото семейство на едно място и уюта на пращяща селска камина наблизо?

 

Идеята всъщност е следната: търсете близост и моменти, които, вместо машина на времето, да ви върнат в детството и да ви напомнят, че сте семейство, обичате се и ви е приятно да прекарвате времето си заедно. А ако много ви хареса, не чакайте следващата Коледа, за да повторите.

 

Весела Коледа!

 

Материал на Ева Дончева

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top