fbpx
Начало » Любопитно » 5 начина да се придвижвате в града (без задръствания и тълпи)

5 начина да се придвижвате в града (без задръствания и тълпи)

  • netpro
  • 24 февр. 2017
  •  Коментарите са изключени за 5 начина да се придвижвате в града (без задръствания и тълпи)
pridvijvane

За ползите от метрото и градския транспорт вероятно сте чували вече много в различни пропагандни кампании, които от време на време се въртят по медиите у нас. Негативите от тях обаче със сигурност изпитвате на собствен гръб- твърде много хора вътре, чакане в задръствания, невъзможност изобщо да се качите във влакчето от втора спирка на линията… сигурна съм, че всеки от вас има какво да добави.

Как обаче можете да съчетаете спортуването и влизането във форма с бързото придвижване в градска среда  така, че стигането навреме за лекции или работа да зависи само от вас?

1.       Използвайте добрия стар велосипед

Най-очевидният и най-модерният в момента начин на придвижване, още повече, че изграждането на велоалеи в момента е приоритет и на родните общини, и на любимия на всички нас ЕС. Освен че можете да минете за много „еко“, има и реална полза за вас от карането на колело- то е сериозна кардио тренировка, която помага за стопяването на излишните мазнини от зимата, а и стяга краката. В допълнение- има и ретро модели, които могат да бъдат акцент към по-елегантна визия, особено за дамите, така че спокойно можете да ходите с колело на работа, дори и да сте част от офис- света.

2.       Ролери

Освен за да впечатлявате със способностите си в парка, ролерите могат да служат и за „превозно средство“. Може би с тях няма да имате възможност да запазите елегантността си, но пък за сметка на това ще сте поне една идея по-бързи отколкото ако ходите пеша. Относно ползите за тялото ви- отново опираме до кардиото и оформянето на краката. Тъй като малко хора използват този начин на придвижване, имате и допълнителен бонус- ще бъдете атрактивна гледка в градска среда.

3.       Скутер

По- евтино от мотора, по-малко, по-маневрено. Изобщо, това е един приятен начин да се промъквате през градските задръствания. Освен това, въпреки, че е на две колела, е и по-стабилно от мотоциклет и е много добър избор за начинаещи. Моделите на „Веспа“ пък имат и известен романтичен привкус.

4.       Електрически скейтборд

Това вече ви изглежда странно, на мен също, но, въпреки това, работи. Дали ще изберете модел, който има лост за управление (като детските тротинетки) или такъв, който няма, зависи от вярата ви в собственото ви равновесие. Той, разбира се, не става за дълги разстояния, но, ако работата ви е близо до дома, би могъл да се използва. Често има и допълнителни забавни екстри, като например вградена тонколона, от която може да звучи музика, докато „карате“ към офиса или университета.

5.       Рикша

Почти в кръга на шегата, но всъщност- защо не? Щом можем да си правим разходка в парка и да се придвижваме от единия до другия му край, защо да не можем да караме рикши, разбира се, по-малки от 4-5- местните паркови, и в града? Единственият проблем е, че не се продават и може би ще ви се наложи да използвате изобретателността си и подръчни материали, за да си изработите една.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top