fbpx
Начало » Любопитно » 5 начина да преодолеете пролетната умора

5 начина да преодолеете пролетната умора

  • netpro
  • 22 февр. 2017
  •  Коментарите са изключени за 5 начина да преодолеете пролетната умора
пролет

Знам, че това заглавие ви изглежда малко странно, когато се намира на страниците на медия, посветена на образованието, но веднага ще аргументирам публикуването му именно тук- независимо дали сте ученици, студенти или вече работещи хора, за всички вас е важно да се чувствате добре физически, за да можете спокойно да се справяте с ежедневните задачи, в която и сфера да са те.

1.       Прекарвайте време на слънце

Вместо да стоите пред компютъра, излезте навън. Слънцето определено зарежда и повдига настроението и тонуса. Особено ако сте студенти или ученици, разполагате и със свободното време за разходка и нямате оправдание да останете затворени вкъщи докато всичко навън се пробужда. Ако пък работите от 9 до 17- открадвайте си по няколко минути на слънце поне 3 пъти дневно и прекарвайте и бедната си почивка на открито. Обещавам, че ще се чувствате добре.

2.       Купете си пролетни цветя

Украсете дома или работното пространство с кокичета, иглики, зюмбюли… По-добре с тези, които са в саксия, за да живеят по-дълго. Пролетните цветя са пъстри, имат силен аромат и се асоциират с новия живот на природата. Именно заради цветовете и мириса те помагат и срещу депресия и пролетна умора.

3.       Пийте повече вода и фрешове

Изглежда като нещо, което сте чували милиони пъти, но реших да ви го напомня и аз. Често докато сте погълнати от дневните задачи и забравяте за пиенето на вода, а дехидратираното тяло със сигурност не прелива от енергия. Фрешовете пък, особено от цитрусови плодове, са свежи, вкусни и богати на витамин C. А и оранжевият цвят и симпатичните бутилчици, в които се предлагат, създават допълнително настроение.

4.       Носете ярки цветове

Дори и да ви е още студено да изоставите зимните палта и ботуши, извадете ярките летни блузи и аксесоари. Нещо червено, оранжево или тюркоазено, което е ежедневие за вас през топлите месеци, може да ви спаси от депресията и пролетната умора, ако го извадите от гардероба по-рано и го направите част от ежедневния си гардероб още сега. Ако не ми вярвате, просто опитайте.

5.       Не изключвайте шоколада от менюто си

Шоколадът е храна, която дава енергия и, между другото, погрешно е набеждаван и за продукт, отговорен за напълняването най-вече на дамите. Истината е, че, каквото и да ядете, ако не се движите, ще пълнеете, но това е лирично отклонение, целящо да оправдае хапването на шоколад (в умерени количества, разбира се). Защо обаче именно шоколад, а не сладкиши като цяло? Освен енергията, която дава на тялото и мозъка, шоколадът съдържа и фенилетиламин (вещество, което се отделя в мозъка, когато се влюбвате) , активиращ производството на ендорфини, които пък са отговорни за чувството на щастие, което изпитваме още след първото хапнато парченце.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top