fbpx
Начало » Бакалавър » 5 начина да освежите скучното общежитие

5 начина да освежите скучното общежитие

  • netpro
  • 16 февр. 2017
  •  Коментарите са изключени за 5 начина да освежите скучното общежитие
osveji

Студентските общежития не са най-приятното място за живеене- факт, с който много хора се примиряват, тъй като ниските цени на стаите компенсират донякъде неприветливите условия. А трябва да добавим и още нещо- нямате право да променяте кой знае какво в стаята- не можете да пребоядисвате и да сменяте мебели например…

Все пак обаче, с малко повече желание и сръчност скучната студентска стая може да изглежда и малко по-добре, без дори да имате нужда от особено голям финансов ресурс.

1.      Подредете

Знам, че ви изглежда като нещо, за което и сами бихте се сетили, но за него така и все не остава време. Отделете някой и друг час през уикенда именно за това- ще се изненадате колко пространство ще се отвори, ако приберете дрехите от седмицата в гардероба, а за учебниците намерите място в шкафа вместо върху бюрото. След като веднъж сте се справили със задачата, остава само да слагате нещата по местата, които вече сте им определили.

2.      Освежете стената с лични спомени

Със сигурност имате много снимки от различни забавни моменти. Остава само да ги отпечатате, да вземете картон от книжарницата и да ги монтирате върху него с двойно залепваща лента (всяка снимка на отделно парче, ще се получи цветна рамка). Вземете например син или зелен картон, който ще бъде весел акцент в стаята. За да избегнете гнева на домакинката, закрепете снимките с двойно залепваща лента или прозрачно тиксо, а не с пирони.

3.      Използвайте цветни кутии за съхранение

В общежитието винаги има прекалено много неща и твърде малко място за тях. Така или иначе имате нужда да организирате пространството, направете го с помощта на цветни кутии. Дали ще купите от магазина директно кутия с весели цветове, или ще предпочетете да вземете нещо монохромно и да го украсите сами- няма значение (все пак аз подкрепям втория вариант, много по-забавен е). Крайният резултат е един- ще внесете малко цвят в скучната стая.

4.      Вземете си „барбарони“

Това е решение, което изисква малко повече пари, но е весело и практично едновременно. Големите, безформени чували в електрикови цветове могат да бъдат добра алтернатива на неудобните столове и легло, особено по време на сесия, когато прекарвате повече време в четене и накрая не знаете къде да намерите удобно място за тялото си. Освен това, вече никога няма да се чудите къде да настаните гостите си. И, между другото, същата работа биха ви свършили и големи възглавници в цветни калъфки. Но, за да стане, трябва да са наистина големи.

5.      Отглеждайте растения

Цветните саксии, зелените листа и наситените багри на цветовете определено носят настроение. И изобщо не е сложно- не е нужно да си взимате цветя, които изискват огромна грижа и умират при първото пропуснато поливане, дори по-особен кактус спокойно може да свърши работа.

 

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top