fbpx
Начало » Новини » 350 лидери от 40 държави ще дискутират бъдещето на образованието

350 лидери от 40 държави ще дискутират бъдещето на образованието

  • netpro
  • 24 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за 350 лидери от 40 държави ще дискутират бъдещето на образованието
aubg 2

Росен Плевнелиев и Меглена Кунева ще открият глобалната конференция Reimagining Education на световната организация Tach For All утре в 9 ч . в спортната зала в студентски център „Америка за България“, кампус „Скаптопара“ на АУБГ. По време на тридневната конференция около 350 лидери в образователната сфера от 40 държави заедно с образователни експерти от България ще разискват какви са основните характеристики на качественото образование, което децата могат и трябва да получат в днешно време. Конференцията, чийто домакин е Американският университет в България, ще бъде посетена от близо 500 човека. 

Конференцията под надслов Reimagining Education цели да набележи конкретни стъпки за това какъв вид образование ще гарантира, че всички деца имат възможност да реализират своя потенциал и да получат по-добро бъдеще, особено в бързо променящия се динамичен свят. Основни аспекти ще бъдат разгледани по време на работни срещи и дискусии, водени от различни експерти и иноватори в образователната сфера, заедно със студенти от цял свят. Конференцията се стреми да стимулира участниците да мислят творчески и да поставят на фокус учениците, да се учат един от друг и да споделят опит. Участниците ще дадат отговор на следните въпроси:

·         Защо: Защо е необходимо да си представим по различен начин образователния процес?

·         Какво: Какъв тип образование ще гарантира реализирането на потенциала на учениците?

·         Как: Как Teach For All като общност ще постигне тези резултати?

За Teach For All:

Teach For All е разрастваща се мрежа от 40 независими партньорски организации с обща визия за разширяване на образователните възможности в техните страни. Всеки партньор в глобалната мрежа развива лидери, които да преподават в училища в собствената си държава и да работят през целия си живот в посока увеличаване възможностите за децата и осигуряването на равен шанс за всички.

Конференцията ще бъде закрита в четвъртък, 27 октомври, в 16:30 ч. в спортната зала в студентски център „Америка за България“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top