fbpx
Начало » България » 29 зрелостници ще получат национална диплома за отличен успех

29 зрелостници ще получат национална диплома за отличен успех

  • j.yaneva
  • 04 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за 29 зрелостници ще получат национална диплома за отличен успех
29 зрелостници национална диплома

Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката (МОН) ще получат 29 зрелостници от 20 училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна – шестима. Следва ги Частна профилирана гимназия „АК-Аркус“ ЕООД във Велико Търново с трима носители на националната награда.

На регионален принцип най-много отличници – осем, са от София. Половината са възпитаници на Софийската математическа гимназия и 164. Испанска гимназия „Мигел де Сервантес“. Останалите са от 91. Немска гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, Американския колеж, Италианския лицей и 133. СУ „А. С. Пушкин“. Общо седем са отличените ученици във Варна, трима – във Велико Търново, двама – в Кърджали и по един – в Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора.

Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието. Освен дипломите, младежите ще получат от МОН и четци за електронни книги.

Източник: Novini.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top