fbpx
Начало » Бакалавър » 25-тата академична година на Американския университет в България беше открита

25-тата академична година на Американския университет в България беше открита

  • netpro
  • 08 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за 25-тата академична година на Американския университет в България беше открита
AUBG25

На 6-ти септември президентът на Американския университет в България даде старт на юбилейната 25-та академична година. Цялата университетска общност се събра, за да отпразнува началото на празненствата по случай 25-годишнината на университета. Специален гост на събитието беше Джулия Уоткинс, президент на АУБ от 1993 до 2003 г.

Студенти, преподаватели и служители се събраха в кампуса на АУБ и направиха снимка за спомен във формата на числото 25 в чест на годишнината. Президентът Кулински посрещна присъстващите: „Добре дошли! Толкова се вълнувам, че университетът е отново зареден с енергията на млади хора от целия свят. Това е специална година за университета и се надявам да се забавлявате и да споделяте празничния дух заедно с нас по време на предстоящите събития, посветени на нашия юбилей. Успешна академична година!“ След краткото приветствие, Джулия Уоткинс и Страци Кулински заедно разрязаха тортата и дадоха начало на новата учебна година.

По повод своята годишнина, АУБ организира поредица от събития, първото от които е в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София на 17 септември. На 30 септември в университетския кампус ще се проведе конференция по предприемачество и иновации, а вечерта ще завърши с рок концерт на „Фондацията“. На 1 и 2 октомври ще се проведе среща на възпитаниците, ще бъдат открити новите спортни съоръжения, а в съботната вечер ще се проведе тържествена церемония. Приятели, възпитаници и официални гости ще отпразнуват юбилея на специална вечер в Националния археологически музей и София Хотел Балкан в София на 21 октомври.

Американският университет в България отвори врати през 1991 г., а първият учебен ден за първия випуск от 208 студенти се провежда на 30 септември. Днес студентите на АУБ са космополитна общност от близо 1000 млади хора, идващи от над 40 държави. В първия си випуск АУБ посреща само един чуждестранен студент, а днес в университета учат студенти от цял свят. Двадесет и два випуска са се дипломирали до май 2016, а над 4000-те възпитаници на АУБ се реализират успешно навсякъде по света.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top