fbpx
Начало » Бакалавър » 22-ят випуск на Американския университет в България получи дипломите си

22-ят випуск на Американския университет в България получи дипломите си

  • netpro
  • 23 май 2016
  •  Коментарите са изключени за 22-ят випуск на Американския университет в България получи дипломите си

 

22-ят випуск на Американския университет в България получи дипломите си пред посланикa на САЩ в България Ерик Рубин и министърa на външните работи на Република България Даниел Митов на церемония днес. 224 бакалаври от 20 държави отбелязаха дипломирането си с традиционната тържествена церемония на централния площад в Благоевград. 69 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 36%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

В тържеството участие взеха и 20 студенти от тринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

„Индивидуалността е ползотворна не само за конкуренцията в икономическата сфера, но и за развитието на личността в нейната дълбока духовна перспектива. Адмирирам усилията, които АУБ полага, за да вложи това разбиране в образователния процес. За това спомага и системата за обучение Liberal Arts, която обогатява методологията на университетската технология. Успях и да се убедя лично, че тук на качественото образование съответства и добра материална база“, каза министър Митов.

Почетен оратор на тазгодишната церемония беше посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. „Изключително впечатлен съм от невероятното въздействие на АУБ върху живота на толкова много хора“, отбеляза посланикът по време на речта си, във връзка с 25-годишнината от основаването на университета.

 

Видео от дипломирането можете да намерите тук: https://drive.google.com/folderview?id=0ByxvjgUGJSQaSElnQlFvXzJXbUk&usp=sharing

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top