fbpx
Начало » Любопитно » Над 20 на сто от населението на Германия е застрашено от бедност

Над 20 на сто от населението на Германия е застрашено от бедност

  • netpro
  • 06 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Над 20 на сто от населението на Германия е застрашено от бедност
germany - large

Повече от 20% от населението на Германия са били застрашени от бедност или социално изключване през миналата година, което представлява увеличение в сравнение с 2013 година.

Малко над една пета от германците (20,6%) или общо 16,5 милиона души са били застрашени от бедност или социално изключване през 2014 година, показва нов доклад на германската Федералната статистическа служба (Destatis). Това представлява нарастване спрямо предходната година, когато делът на хората, изложени на този риск, е бил около 20,3%, или 16,2 милиона души.

Destatis добавя, че делът на бедните хора в целия Европейски съюз е бил дори още по-висок, като почти една четвърт (или 24,4%) от населението на Евросъюза са били изложени на риск от бедност през миналата година спрямо 24,5% през 2013 година, като немската статистика цитира резултати от изследване на EU-SILC (LEBEN IN EUROPA).

Новият доклад на немската статистика е в синхрон с резултати от проучване, проведено от Фондация „Бертелсман“, което беше публикувано през миналата седмица и според което десетки милиони деца и младежи от цяла Европа живеят в бедност или социално изключване след години на финансова и икономическа криза в региона. Според индекса за социална справедливост на „Бертелсман“ 26 милиона деца и млади хора, или 27,9% от всички, които са на възраст под 18 години, са застрашени в момента от бедност и социално изключване в целия Европейски съюз. Дори в заможната Германия цели 19,4% от децата и младите хора са изложени на подобен риск, допълва фондацията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top