fbpx
Начало » Новини » 17 500 000 лв. за деца в риск са заложени в нов проект за подкрепа на личностното развитие

17 500 000 лв. за деца в риск са заложени в нов проект за подкрепа на личностното развитие

  • netpro
  • 15 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за 17 500 000 лв. за деца в риск са заложени в нов проект за подкрепа на личностното развитие
children-playing-outside

  17 500 000 лв. е бюджетът за изпълнение на проекта „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“, който се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Това стана ясно вчера при представянето на проекта, който предвижда осигуряване на условия и ресурси за изграждане на подкрепяща среда в детските градини и училищата за осъществяване на включващо обучение.

  „Този проект надгражда проекта „Включващо обучение“, реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, посочи Грета Ганчева, ръководител на проекта и директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в ,. 

  Досега е осигурена подкрепа за децата със затруднения в обучението в общо 159 детски градини и училища. В 112 училища се предоставя допълнителна подкрепа на 2050 деца със специални образователни потребности. 1155 деца от предучилищна възраст са обхванати в 34 детски градини.

  По новия проект дейността се разширява – ще се работи с деца със специални образователни потребности в нови 10 детски градини и 10 училища. Проектът предвижда назначаване на допълнителни специалисти – психолог и социален педагог, обучения на учителите и специалистите, осигуряване на техника и материали за работа с децата (спортни съоръжения за работа и занимания).

  Сред новите дейности по проекта е разработване и отпечатване на речник на българския жестов език в електронен вариант и на хартиен носител, както и въвеждане на алтернативни модели за работа с деца с девиантно поведение. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top