fbpx
Начало » България » 15 юни е крайният срок за записване за безплатната лятна академия на Заедно в час

15 юни е крайният срок за записване за безплатната лятна академия на Заедно в час

  • netpro
  • 05 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за 15 юни е крайният срок за записване за безплатната лятна академия на Заедно в час
Zaedno-v-chas

До 15 юни продължава записването за безплатната лятна академия на фондация Заедно в час в София. Лятната академия за успех и забавления е насочена към ученици от I до XII клас и ще се проведе от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9:00 ч. до 12:30 ч., в две столични училища – 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. Люлин и 144 СУ „Народни будители“ в кв. Младост.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата ваканция. С академията децата и младежите могат да прекарат част от лятото си в смислени и забавни преживявания, да създадат нови контакти и да развият ключови умения.

До момента за академията са се записали повече от 800 ученици от цяла София и близки населени места. Записването за ученици е отворено до 15 юни на сайта на Заедно в час – www.zaednovchas.bg.  

“Важно е през ваканцията децата да не спират да учат, а да развиват своите знания и умения, за да бъдат по-уверени и мотивирани през учебната година и в живота. Щастливи сме, че родителите все повече оценяват ползите от лятното обучение и всяка година лятната академия привлича както много нови ученици, така и такива, които посещават заниманията за поредна година”, споделя Иван Петров, специалист „Обучения“ във фондация Заедно в час.

По време на академията Заедно в час осигурява на учениците напълно безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания с учениците, специални забавни събития, игри и сертификат за успешно участвалите ученици.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители по програма Заедно в час. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на Заедно в час в 13 региона на страната.

Академията се провежда с подкрепата на Фондация “Америка за България”, Lidl, “Банкя”, Questers, Dundee Precious Metals, Международния клуб на жените – София, Нова телевизия и др. Инициативата подкрепят и редица НПО партньори, сред които “Център за приобщаващо образование”, Фондация “Детски книги”, Фондация “Деца с проблеми в развитието”, Асоциация “Родители”, Фондация “Дечица”, “Мулти Култи Колектив”, Български червен кръст – бежанско-мигрантска служба и други.

Допълнителна информация за академията може да се следи на сайта www.zaednovchas.bg/summer_academy и във фейсбук събитието тук.

Заедно в час е неправителствена организация, която вече шест години работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и внимателно подбира мотивирани и опитни специалисти с високи постижения от различни сфери. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна. Организацията изгражда силна общност от настоящи, завършили участници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.
До момента през програмата са преминали близо 120 души, а през настоящата 2016 г. като преподаватели първа и втора година в училище влязоха близо 170 учители в регионите Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. 

Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. Допълнителна информация за организацията може да намерите на www.zaednovchas.bg .

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top