fbpx
Начало » България » 15-годишно момче се нуждае от помощ, за да запази слуха си

15-годишно момче се нуждае от помощ, за да запази слуха си

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за 15-годишно момче се нуждае от помощ, за да запази слуха си

15-годишният Иво Христов се нуждае от подкрепа, за да продължи да се лекува. Вече три години момчето се бори с рядка болест. Диагнозата е Неврофиброматоза тип 2, която води до образуване на тумори в главния и гръбначния мозък.

Въпреки болестта Иво не спира да се бори и вече е написал и издал няколко книги.

За да замине за Германия, където се лекува, той има нужда от 15 000 лева. Семейството му няма възможност да събере сумата, която трябва да бъде преведена най-късно до 30 юни. Ако не успее да събере парите и не отиде в клиниката, Иво рискува да загуби частично слуха си.

Лечението трябва да започне на 3-ти юли (понеделник) от 9.00 часа, а парите трябва да се преведат по-рано. Това е офертата, изпратена от лекаря на Иво – проф. Маджид Самии. Той е медикът, който е извършил четирите мозъчни операции на Иво досега. Тъй като държавата не поема и стотинка от необходимите средства, а в банковата сметка на момчето са останали дребни пари след множеството хирургични интервенции в Германия, семейството на борбеното момче отправя апел за помощ към всички българи.

„Държавата не обича децата си и ги оставя сами да е борят. Ако пропуснем тези прегледи, тестове и лечение, става много лошо. Години наред взимаме заеми, борим се със зъби и нокти, но е страшно трудно.“, споделя майката на Ивчо.

Положението става още по-неприятно, след като от Фонда за лечение на деца в чужбина отказват да подпомогнат момчето да закупи лекарството. Една доза от него надвишава 3000 лв.

Ако искате да помогнете:

SMS дарение чрез изпращане на текст „DMS IVO“ на номер 17777

Дарителска банкова сметка:

BG47BPBI79404078032501

Иво Ивов Христов

Pay Pal: milena_dimitrova74@abv.bg

Милена Димитрова (майка на Иво)

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top