fbpx
Начало » България » 120 кандидат-студенти от Албания, Косово и Молдова са приети на първо класиране в наши висши училища

120 кандидат-студенти от Албания, Косово и Молдова са приети на първо класиране в наши висши училища

  • netpro
  • 12 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за 120 кандидат-студенти от Албания, Косово и Молдова са приети на първо класиране в наши висши училища
201012916947

  120 кандидат-студенти от традиционните български общности в Албания, Косово и Молдова са приети на първо класиране за обучение на образователно-квалификационна степен „бакалавър” и „магистър“ след средно образование за учебната 2016/2017 година. 35 са класираните от Албания, 18 са от Косово, а 67 са кандидатите от Молдова.

  Кандидат-студентите от българските общности са кандидатствали за почти всички специалности. Сред най-предпочитаните за младежите от Албания са медицина, компютърни науки, история, журналистика, за кандидатите от Косово – медицина, педагогика, софтуерно инженерство и архитектура, а младежите от Молдова са се ориентирали към компютърни науки, компютърно и софтуерно инженерство, медицина, туризъм, корабоводене и др. 

  Университетите, които са предпочетени от младежите от българските общности са Софийският университет, Пловдивският университет, Югозападният университет, Великотърновският университет, медицинските университети в София, Варна и Пловдив.

  Тази година приемът на студенти от традиционните български общности беше увеличен от 400 на 1000 човека. С цел облекчаване на последиците от демографската криза, Министерството на образованието и науката през пролетта организира специална кампания за набиране на чуждестранни студенти.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top