fbpx
Начало » България » 11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден

11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден

  • netpro
  • 10 ян. 2017
  •  Коментарите са изключени за 11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден
15874917 1301786859885299 7894826843712518551 o

Поради ниските температура Столична община и лично кмета на София Йорданка Фандъкова обявиха, че утре – 11-ти януари – ще бъде неучебен ден. Прилагаме ви официалното становище на кмета на София поместено в официалната и фейсбук страница: 

„В над 70% от училищата на територията на Столична община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Ето защо 11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден. В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса. 
Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати. 
12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище. 
Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена. 
Съжалявам за неудобството за родителите, но здравето на децата е на първо място. При тази ситуация, при липсата на цялостно решение, рискуваме в утрешния ден след като децата отидат на училище, малко след това да бъдат освободени от занятия, което би създало допълнителни затруднения. 
Към учениците – класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top