fbpx
Начало » България » 109 български училища и детски градини ще се включат в програмата „Еразъм+“

109 български училища и детски градини ще се включат в програмата „Еразъм+“

  • netpro
  • 26 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за 109 български училища и детски градини ще се включат в програмата „Еразъм+“
europe-signs shutterstock 5386549

  Ученици и учители от 109 български училища и детски градини ще обменят опит и образователни практики със свои връстници и колеги в Европа по европейска образователна програма Еразъм +.

  През идната учебна година те ще се включат в международни обучения и ще се запознаят с начина на преподаване в различни държави. Проектите предвиждат учениците да бъдат настанявани в семейства в страната, в която отиват на краткосрочен обмен, както и да посещават училищните занятия не по-малко от 5 дни. В същото време учителите ще могат да обменят опит с европейските си колеги за иновативни методи на преподаване за повишаване на качеството на образованието. Някои от педагозите ще преминат обучения за превенция на отпадането на деца от образователната система. 

  Проектите на 11 от нашите училища, които ще се включат в работата по проекти по Програма „Еразъм +“, бяха одобрени през 2016 г. от Центъра за развитие на човешките ресурси по Ключова дейност 2  – Проекти за „Стратегически партньорства за обмен на добри практики“ в сферата на училищното образование, проекти само между училища. Те ще бъдат координатори и ще посрещнат у нас педагози и ученици от други държави. Останалите 98 училища ще се включат като партньори в проекти на европейски образователни институции и ще посетят съответните държави. За участието си в програма „Еразъм +“ училищата и детските градини ще получат между 15 000 и 30 000 евро. Директорите им ще преминат обучителен семинар за управление на проектите на 19-ти и 20-ти септември, когато ще се сключат договорите. 

  Списък на одобрените проекти можете да видите на прикачените файлове. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top