fbpx
Начало » Любопитно » 10 малко известни дестинации за Студентския празник

10 малко известни дестинации за Студентския празник

  • netpro
  • 04 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за 10 малко известни дестинации за Студентския празник
shutterstock 249702328A

Осми декември е емблематична дата за всеки студент през четирите години на следването. Тя е свързана с пътуване, забавни спомени, смешни ситуации и случки, които поне още 10 години ще разказвате на приятелите си с усмивка. Претъпканите градове и хотели или липсата на места за желанта дестинация обаче може да се превърнат в причина за излишно напрежение и притеснения и до голяма степен да ви развалят преживяването. Затова ви предлагам 10 места, които, ако изберете, със сигурност няма да съжалявате.

1. Копривщица. Предпочитано място за екскурзии, но основно семейни, възрожденското градче така и не се е наложило още като популярно място за студентски купони. Няма СПА, дискотеки и огромни хотели, но за сметка на това предлага прекрасни малки къщи за гости и механи с големи порции вкусна храна, домашно приготвена, и неограничени количества домашно вино. Можете да откриете и кокетни малки магазинчета, от които да си вземете домашен мед, сладко от горски плодове, ръчно изработени с много любов сувенири.

2. Белоградчик. Малко населено място в Северозападна България с цифром и словом един хотел. Чарът отново е най-вече в къщите за гости- в повечето от тях някоя гостоприемна баба отваря вратите на собствения си дом. Разбира се, ако изберете тази дестинация, задължително е да посетите Белоградчишките скали- обещавам незабравимо преживяване. Малък недостатък на града е фактът, че след 19 часа, в събота следобяд и през целия ден в неделя ще ви е много трудно да откриете отворен магазин, дори и за хранителни стоки.

3. Паничище. Тук имате избор от големи и по-малки хотели, с или без СПА. Паничище се намира в Рила, недалеч от лифта, с който можете да се качите високо в планината и да се насладите на чистия въздух и красивите седем езера. Наблизо няма населено място и магазини, но местността предлага много възможности за разходка и, отивайки там дори и само за един ден, със сигурност ще се върнете заредени с положителна енергия.

4. Комплекс „Орлова скала“. Намира се на по-малко от 100 км. От София, близо до Етрополе. Пространството е организирано като кокетен двуетажен хотел и четири самостоятелни къщички, всяка от които се състои от два апартамента. Имате на разположение уютна механа и барбекю, на което сами можете да приготвите храната за празничната вечеря.

5. Цигов чарк. В местността има няколко вилни комплекса със самостоятелни къщички, подходящи за големи компании. Вилите са оборудвани с кухня с камина и барбекю, което ви позволява сами да определите менюто според конкретните предпочитания на вашатата компания. Местността е в непосредствена близост до язовир Батак, а на по-малко от половин час с кола са Велинград и историческото градче Батак.

6. Комплекс „Клисура“. Отново комплекс с къщички, 16 на брой с различен капацитет. Намира се близо до градчето Клисура- на около 1 км. При подходящо време има възможност и за организиране на бънджи скокове за любителите на екстремни спортове. Разполага с механа и голяма зелена площ, подходяща за игри като футбол, волейбол, бадминтон, стрелба с лък, разбира се, при хубаво време.

7. Хисаря. Малко населено място близо до Пловдив, което предлага големи възможности за СПА глезене и почивка. Градът има и няколко красиви парка, в които можете да се разходите. Ще видите и руините на римска крепост и рставрираната южна врата „Камилите“. В центъра можете да откриете малки механи с превъзходна домашна кухня, а всеки от хотелите е на не повече от 15 минути пеша.

8. Ловеч. Красив балкански град, който предлага интересна атмосфера и приятни места за разходка. Известният покрит мост, Къкринското ханче, Ловешката крепост са само малка част от историческите забележителности, които можете да разгледате, а около града има много малки китни селца, които ще ви върнат с поне столетие назад във времето.

9. Трявна. Отново малко, китно населено място, възрожденска архитектура и време, което сякаш следва свои собствени закони. Без големи хотели, с малки гостоприемни къщи за гости и механи. В града се намира и единственият у нас възрожденски площад, съхранил почти изцяло автентичния си вид. Тук можете да намерите и уникални сувенири, изработени от занаятчии в духа на традициите на Трявна.

10. Габрово. Известен с хумора си, градът всъщност има още много какво да ви предложи. Планетариумът определено си заслужава, дори и да не сте любители на астрономията. В непосредствена близост се намира и етнографски комплекс „Етъра“, където можете да видите отблизо занаятчийски работилници, както и да се запознаете с интересни приложения на водата, които днес ще ви се сторят странни, но преди векове са били реална част от българския бит.

Студентският празник е не само време за маса и пиене до сутринта. Това е само една малка част от него. Възползвайте се от няколкото дни откъсване от университета, за да създадете нови впечатления и топли спомени. 

Ева Дончева

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top