fbpx
Начало » България » 10 книги, които да прочетеш преди 30

10 книги, които да прочетеш преди 30

  • netpro
  • 18 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за 10 книги, които да прочетеш преди 30
thelibrary-571786

  Общочовешките проблеми и решения, които поставят различни писатели, често са полезно средство за справяне със собствените ни проблеми и намирането на ефективни решения. Именно в тази насока са заглавията, които можете да видите в списъка с книги, които ще откриете по-долу.

  Всяка от тях е уникално съкровище, което ще обогати вашия духовен свят и ще ви направи по-интелигентни.

 

147413z

Живот назаем от Ерих Мария Ремарк

  Изключително въздействащ роман от големия писател, чиято проза е винаги актуална. Това е една красива и трогателна история за самотата, голямата любов, смъртта и ценностите на живота.

 

download

1984 от Джордж Оруел

  Въпреки, че книгата е написана през 1949 г., литературните и философските въпроси, засегнати от автора, са все още актуални и релевантни дори и след 66 години. Книгата не се препоръчва за хората със слаби сърца, бременни жени и хора, склонни към самоубийство, но за другите, това е просто «задължително четиво!»

 

155953 b

За кого бие камбаната от Ърнест Хемингуей 

  Кратка история с дълбоки размисли за смъртта, идеологиите и невероятната бруталност и абсурдност на войната.

 

4403.max

Война и мир от Лев Толстой

  В края на учебната година винаги получавахме списък с книга, в който неизменно присъстваше тази книга. Имало е защо тя да е там. Прочетете тази страхотна книга преди 30. Това е безспорен шедьовър, който представя историите и драмите на хора, чийто животи се преплитат в един съдбоносен момент.

 

1696.max

Изкуството на войната от Сун Дзъ 

  Това е една от най-старите книги за военна стратегия. Мъдростта на тази книга може да бъде приложена във всяка сфера на живота. Тя ще ви научи как защитавате мнението си и как да постигате желаното от вас.

 

61 pic 1

Властелинът на пръстените от Дж. Р. Р. Толкин

  Това е книга за малки и големи. След като прочетете двайсетина страници напълно ще забравите, че става дума фентъзи история. Препоръчва на хората с голямо въображение!

 

112092 b

Великият Гетсби от Франсис Скот Фицджералд 

  Романът е включен в списъка на шедьоврите непризнати от съвременниците си. Това е една история за превратностите на съдбата и изкушенията, които възникват по пътя на Американската мечта. Да имаш няколко добри и верни приятели е по-важно от голям им брой. Към това можем да прибавим заключението, че желанието да притежаваш нещо е много по-сладко от самото му притежание.

 

64109z

Престъпление и наказание от Фьодор Достоевски 

  Безспорен шедьовър не само на руската, но и на световната литература. Никой писател не е описвал състоянието на човешка душа и изобразил нейната дълбокa същност така, както Достоевски.

 

171517 b

Майсторът и Маргарита от Михаил Булгаков

  Шедьовър на Булгаков, публикувани едва след смъртта му, е роман за сблъсъка между доброто и злото, който води читателя към света на страстта и към ядката на човешката природа.

 

48938 b

Спасителят в ръжта от Дж. Д. Селинджър

  Основните теми на книгата са младежките страхове и отчуждението. Бунт, перфекционизъм, самота и страх от неразбиране – всички сме минали или минаваме по този път, ето защо книгата се е докоснала до сърцата на милиони читатели по целия свят.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top