fbpx
Начало » Бакалавър » Фондацията за свободата „Фридрих Науман“ организира дискусия за свободния пазар в СУ

Фондацията за свободата „Фридрих Науман“ организира дискусия за свободния пазар в СУ

  • netpro
  • 01 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Фондацията за свободата „Фридрих Науман“ организира дискусия за свободния пазар в СУ
SU -kliment-ohridski

На 4 април 2016 г. в 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе публична дискусия Free Market Roadshow 2016.

Представителството за Югоизточна Европа на Фондацията за свободата „Фридрих Науман“ е домакин в България на Free Market Roadshow 2016. Тази година събитието се провежда в партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Обединена под темата „Европа във времена на промяна“, публичната дискусия в София ще бъде посветена на някои от приоритетите на работата на Фондацията в България като данъчна политика, предприемачество и иновации, които са и основни теми на цялата поредица на събитията в рамките на Free Market Roadshow 2016.

Списъкът с гости включва утвърдени учени и специалисти, лидери, формиращи общественото мнение от България и чужбина, които ще обсъждат двете основни теми тази година: „Смърт и данъци“ и „Споделената икономика, умиращият капитализъм?“.

Посредством иновативни методики за фасилитиране, публиката ще бъде активно въвлечена в дискусиите. Студентите ще дискутират с панелистите същността на предприемачеството и иновациите и как да освободят предприемаческия си и иновативен дух. Сесията „световно кафене“ на тема „Как да предизвикаме иновациите?“ ще бъде отворена и непосредствена дискусия със студенти и гости.

„Free Market Roadshow“ 2016 се организира от Австрийския икономически център за осма поредна година в сътрудничество с над 100 водещи аналитични, изследователски центрове („think-tank“) и университети от Европа и Кавказ, и в партньорство с международни организации като Института „Фридрих А. фон Хайек („Hayek Institute“) и Фонда „Либерти“ („Liberty Fund“).

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top