fbpx
Начало » България » Училищата заменят книжните дневници с електронни

Училищата заменят книжните дневници с електронни

  • netpro
  • 12 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за Училищата заменят книжните дневници с електронни
1429201114 8

  До 2 години информацията в родното образование ще се модернизира, след като през учебната 2018/2019 г. се очаква училищата и детските градини да работят с електронни дневници, гласи информация записана в държавния образователен стандарт за информацията и документите в училище, утвърден от министъра на образованието Меглена Кунева. 

  Този документ регламентира създаването на национална електронна информационна система, в която да се интегрират поетапно всички сегашни регистри. Създадена е и възможност в електронно лично дело на всеки ученик да се отразяват развитието му, постиженията, наложени и отменени санкции. 

  Помислено е и как да бъдат отбелязани похвалите към учениците, като вместо „забележка“ има графа „отзиви и информация“, които да го мотивират, посочва изданието. 

  Стандартът за профилираната подготовка определя очакваните резултати от обучението за придобиване на профилираната подготовка в 11-и и 12-и клас. Той ще започне да се прилага за учениците, които през учебната 2020/2021 г. ще са в 11-и клас. Профилите, между които могат да избират, са чужди езици, хуманитарни науки, обществени науки, икономическо развитие, софтуерни и хардуерни науки, предприемачески, математически, природни науки, изобразително изкуство, музика и физическо възпитание и спорт.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top