fbpx
Начало » България » Успех за България – български студенти първи в света!

Успех за България – български студенти първи в света!

  • netpro
  • 13 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за Успех за България – български студенти първи в света!
studenti-bg-1

Българските студенти по право Ивайло Икономов и Георги Еленков спечелиха състезание по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбитраж (VIAC), съобщават от mladite.info.

Първото място на младите българи, студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, било отвоювано след победи над отбори от Бразилия, Индия, Русия и Полша, а на финала нашите момчета се наложиха над американския отбор на SUNY Buffalo University.

Под ръководство на адвокат Дима Александрова, Икономов  (IV. курс – „Право“) и Еленков  (II. Курс – „Право”), успяха да преминат всички кръгове на състезанието, за да достигнат финал на състезанието и да извоюват голямата победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори и др.

Оспорваният мач с американския отбор бил спечелен с добра стратегия и ловки преговорни техники, заявява адвокат Александрова.

Успехът е първи по рода си за България в областта на извънсъдебното решаване на спорове, съобщават още от информационния портал mladite.info.

Адвокат Александрова коментира: „Това е голяма крачка за развитието на извънсъдебното решаване на спорове в България“.

Нашенците побеждават отбори с дългогодишен опит и традиция в областта на преговорите.

Медиацията е способ за доброволно разрешаване на спорове, при който страните се подпомагат от трето, неутрално и безпристрастно лице – медиатор, за постигане на взаимно приемливо споразумение. Медиацията е един от способите за извънсъдебно разрешаване на спорове наред с арбитраж.

Източник: mladite.info

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top