fbpx
Начало » Любопитно » Умствените настройки на спокойните, вечно усмихнати хора

Умствените настройки на спокойните, вечно усмихнати хора

  • bobi
  • 22 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Умствените настройки на спокойните, вечно усмихнати хора

Има някои хора – сякаш вечно са усмихнати и са предположили какво може да стане – нищо не ги вади от релси, спокойни са, усмихнати и успешни. Каква е тяхната тайна? Тя не е една, а са шест, посочи в материаламериканското списание Inc. И по-точно:

Техните действия се основават на уроците на живота. Вместо да негодуват и да се противопоставят, те демонстрират голяма доза мъдрост и желание да се поучат от изминалите грешките си и тези на околните. Опитват се да бъдат достъпни, благодарни и ангажирани с външния си вид и начина, по който ги виждат другите.

Ето шест напълно обичайни действия за тях:

Изправят се пред страховете си. Едно от най-важните им качества е способността да се самоидентифицират и да работят чрез вътрешни бариери. Тези бариери включват и известна доза страх.

Тези необикновени хора знаят, че проблемът не е липсата на финансиране или други външни обстоятелства, които да пречат на развитието. Те са на ясно, че единствените истински граници за човека са вътрешните ограничени вярвания и страхове. Сред тях има и предприемачи, които са в състояние да загърбят своето его. Те изследват страховете си и успешно или ги освобождават, или се движат напред, въпреки тях.

Не правят всичко сами. Чували сте го и преди, успелите хора се обграждат с умни и находчиви хора. Те изслушват околните, изразяват своите мнения и съвети, като са в състояние да се доверят и на други надеждни личности, за да извършат части от задачата, в които те са най-компетентни.

Склонни са да променят насоките, които следват. Разбират необходимостта от това понякога да се променя курса на движение. Определянето на вярната насока е възхитително умение, докато упоритостта в старата система никак не се толерира. Успешните личности знаят, че идеите променят своята форма във времето и крайният резултат може да не е точно такъв, какъвто е бил първоначално предвиждан.

Не се страхуват от провала и от успеха, който не идва бързо. Бързо се отърсват от вината и чувствата, породени от загубата. Това е от стратегическо значение за следващия ход. Имат план за възстановяване. Освен това са наясно и как може да се намали рискът от евентуална загуба.

Истински са. Остават верни на своите ценности, не губят своето Аз. Добродетелите, които се следват, са същите от години, дори от детството им. Те засилват страстта им към заниманията на работа, в семейството.

Щедри са – към себе си и към другите. Искат да помагат на околните, за да успеят и те. Не показват завист, а по-скоро демонстрират гордост и възхищение към хората, които постигат своите мечти. Щедри са към себе си, като се стремят да предизвикват само положителни емоции в своето съществуване, вместо да се натоварват, докато кроят планове как да провалят нещо. Благоразположението към хората е подарък към самия себе си.

Източник: https://www.obekti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top