fbpx
Начало » България » Турнирът за Купата на Coca-Cola стига до Велико Търново

Турнирът за Купата на Coca-Cola стига до Велико Търново

  • netpro
  • 11 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Турнирът за Купата на Coca-Cola стига до Велико Търново
Coca-Cola Cup Veliko Turnovo 1

Тази събота (14.05.2016 г.) Велико Търново ще стане арена на оспорвани футболни двубои между 24 училищни отбора от региона. Това ще се случи в рамките на турнира „Купата на Coca-Cola: Движи се!”, който ще се проведе на територията на града за четвърта поредна година. Футболните битки ще започнат в 10:00 часа във футболен комплекс „Спортно Търново” на ул. Козлуджа 1.

Освен завладяващите съревнования на терена, още много забавни предизвикателства и игри ще очакват любителите на спорта, дошли да подкрепят младите футболисти. За да се забавлява заедно със своите фенове, в града ще пристигне и младата звезда от XFactor Михаела Маринова, която за пореден път ще засвидетелства своите страхотни музикални, но и танцувални умения в приготвените от организаторите игри. Наред със състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, което ще се проведе за втора поредна година, в рамките на „Купата на Coca-Cola: Движи се! 2016 всички запалянковци ще имат възможност да се включат и в редица нови предизвикателства. За учениците и техните родители ще бъде организирана специалната семейна игра „Веселата джага“, в която са предвидени атрактивни награди за малки и големи.

Михаела Маринова предизвиква футболните запалянковци не само на стадионите, но и в онлайн пространството. Певицата, заедно с таланта Кристиан Костов и шампиона в дисциплината скок дължина Михаил Христов, предизвикват феновете на „Купата на CocaCola“ в различни игри, организирани във Facebook и платформата MySPARX.bg. До 13 май включително феновете могат да се включат в поредното предизвикателство, което този път е отправено от Михаил Христов „9-ти кръг: Изражението“. За да се включат в жребия за една от 6-те уникални фен-шапки, участниците трябва само да покажат в коментарите футболната си физиономия с емоджи.

Четири са градовете, на чиято територия предстои да се решат финалистите в „Купата на Coca-Cola: Движи се!”. Това са градовете: Русе – 21 май, Варна – 28 май, Бургас – 4 юни и София – 11 юни. А на 17, 18 и 19 юни първенците от всички осем града ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – посещение на четвъртфинален мач на EURO 16.

Вече 5 години междуучилищният футболен турнир мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ е включена и нова възрастова група между 14 и 16 години. Надпреварата продължава, а отборите победители от всяка община ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ По традиция всички фенове на футбола ще имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top