fbpx
Начало » Любопитно » Топ 5 на митовете за следването в чужбина

Топ 5 на митовете за следването в чужбина

  • netpro
  • 12 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Топ 5 на митовете за следването в чужбина
DidYouKnow

1. Обучението в чужбина е твърде скъпо 

На пръв поглед може да изглежда невъзможно да се справите с финансовата страна на вашето бъдещо обучение: такси за обучение, разходи за живот, учебни материали. Въпреки това има много начини за преодоляване на тези трудности. Цената включва и например стипендии, стипендии за обучение, заетост на непълно работно време и други. Много от учениците са успели да финансират обучението си, така че е много реалистично да се намери начин да постигнете мечтата си.

2. Световната ранглиста за университети са начинът да изберете най-добрия университет за вас

Не винаги. Обикновено е по-добре да погледнете класацията на даден университет, класиран според специалността, която сте избрали. Например, ако искате да учите химия, Technische Universität München е в топ 25 на най-добрите европейски университети, които предлагат програми в областта на химията (World University QS класиране – химия 2013/2014), въпреки че се нарежда на 53-то само в световното класиране на университетите (World University QS класиране 2014-2015).

3. Трудно е да бъдете допуснати до чуждестранен университет поради различията между образователната система във вашата страна и тази в чужбина

Повечето университети приемат чуждестранни студенти въз основа на вашите академични справки от гимназията (за бакалавърска степен) или бакалавърски справки (за магистърска степен) и резултати от изпит по английски език.

4. Невъзможно е да бъдете приет до уважаваните университети като Оксфорд или Кеймбридж

Въпреки, че много малък процент от всички кандидатите биват приети в тези университети, все пак има шанс. Важно е да знаете какво е истинското ви „призвание“ и да работите усилено, като започнете още от началното училище.

5. Всички университети приемат заявления до края на май

Крайните срокове за подаване на заявления зависят от университета и избраната от вас специалност. За някои университети сроковете за есенния прием могат да бъдат още през януари. Така че е важно да избере програмата (или повече от една), за която ще се кандидатства възможно най-рано.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top