fbpx
Начало » България » Тема с продължение: Стопанската академия в Свищов се оказа с двама ректори

Тема с продължение: Стопанската академия в Свищов се оказа с двама ректори

  • netpro
  • 04 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Тема с продължение: Стопанската академия в Свищов се оказа с двама ректори
Svishtov Stopanska akademia

В стопанската академия в Свищов в момента цари двувластие след министерската заповед от вчера за назначаването на служебен ректор.

„Да ги призова да спрат всяко движение по сметките на стопанската академия, защото това, което става е закононарушение и те биха били въвлечени в него. Обръщам се към министър Танев да сезира компетентните органи за неизпълнението на неговата заповед“. С тези думи се обърна назначеният за ректор от МОН проф.Иван Върбанов към финансистите на висшето училище.

След това на служебния ректор му се наложи да помоли за ключ от кабинета си чистачката и секретарката, но се оказа, че те нямат. „Виждате пълен абсурд чистачката няма ключ, за да влезе да си изчисти кабинета, за който отговаря. Секретарките нямат ключ за да отворят кабинета и да подготвят деня на ректора“, обърна се Върбанов към журналисти

Старият ректор на Стопанската академия в Свищов, който МОН смени след разследване на bTV, не прие заповедта на просветния министър за назначаването на временно изпълняващ длъжността на негово място. 35-годишната проф. Теодора Димитрова и заемалият дълги години поста проф. Величко Адамов часове наред не напускаха сградата

По време на неговото управление, академията беше забъркана в ред скандали, в т.ч. и около спрягания за съдебен лобист Красьо Черния. Преподаватели от ВУЗ-а обвиниха Адамов, че е авторитарен и е сложил свое протеже на ректорското място с нелегитимно общо събрание, заради което сега се води дело.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top